Renault 4L revine pe piață ca SUV electric în 2025

Viitorul Renault 4 va deveni un SUV electric.

Autor: Cristian Gubandru
A+A-
Reset
Renault 4EVER Trophy

Vehiculul utilitar francez Renault 4L, care a părăsit piața în urmă cu treizeci de ani, va reveni pe piață înainte de sfârșitul anului 2025. Modelul a fost fabricat între 1961 și 1992.

Viitorul Renault 4 va deveni un SUV electric cu dimensiuni foarte compacte, un răspuns direct la Hyundai Kona EV și la KIA e-Soul.

Renault 4L 2025, un SUV 100% electric

Bazat pe Renault 4EVER Trophy prezentat la Salonul Auto de la Paris 2022, reinterpretarea modernă a lui R4 a fost lipsită de toate detaliile tipice mașinilor concept pentru a reflecta un design mai apropiat de producție. Propulsorul electric al lui 4EVER Trophy dezvoltă 140 de cai putere și este alimentat de o baterie de 42 kWh.

Renault 4EVER Trophy

Cea mai modernă tehnologie de iluminat, farurile Matrix LED, va face posibilă identificarea clară a designului vechiului vehicul utilitar francez. Pasajele pătrate ale roților și jantele mari din aliaj contribuie la stilul SUV.

Renault 4L

Viitorul Renault 4 se va baza pe platforma CMF-EV a mărcii franceze, împărțind trenul de propulsie cu noul Renault 5 care va sosi cu un an mai devreme, în 2024.

Sistemul de propulsie va avea tehnologia „E-Tech Electric” dezvoltată de francezi, o baterie nouă cu capacitatea de a oferi o autonomie maximă de 400 de kilometri, și un motor electric cu o putere maximă de 100 kW, echivalent cu 136 CP.

V-ar putea interesa și:

Anul trecut, francezii au prezentat Renault 5 Prototype, un concept 100% electric ce aduce aminte de celebrul Renault R5 și care preia o mare parte din designul modelului original.

Noul logo, dezvăluit în premieră pe conceptul electric Renault 5, va fi introdus gradual pe toate modelele din gamă, până în 2024.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare