Mașini Renault 2022: noi modele electrice sosesc în România

Autor: Dan Vache
masini Renault Megane E-Tech Electric

Publicat pe: 10 ian. 2022 / Pasionații de mașini Renault vor găsi în showroom-urile din România trei modele noi Renault în 2022. Vor fi lansate pe piață mașinile electrice Renault Megane E-TECH Electric și Kangoo Van E-Tech Electric în prima parte a anului și nou SUV Renault Austral spre final de an.

Cu siguranță cel mai așteptat model de pe lista de mașini Renault 2022 este noul Megane E-TECH Electric. Modelul are un singur motor electric cu puteri de 130 CP sau 218 CP.

Noul Megane E-TECH Electric are dimensiuni interioare similare cu cele ale unui Megane termic (spațiu longitudinal, distanță între pasageri) sau chiar mai mari (raza genunchiului în spate este de 21 cm). Spațiul de la bord și confortul sunt amplificate de absența unui tunel de transmisie (podea plană), precum și a schimbătorului de viteze și a panoului de control integrat de obicei în consola centrală.

Cu ampatamentul de 2,70 m pentru o lungime totală de 4,21 m și consola redusă oferită de noua platformă modulară CMF-EV, noul Megane E-TECH Electric afișează proporții noi. Modelul are o înălțime de 1,50 m.

Bateria este subțire, are 110 mm, ceea ce înseamnă că proiectanții au putut spori spațiul interior al automobilului versus raportul amprentei și au scăzut centrul de greutate.

Modelul este realizat pe două sit-uri diferite: în Japonia pentru Nissan și în fabrica Cléon din Franța pentru Renault.

Motorizări și prețuri Renault Megane E-TECH Electric

  • 32.900 de euro: baterie de 40 kWh, motor electric de 130 CP și autonomie de 300 km (WLTP).
  • 45.400 de euro: baterie de 60 kWh, motor electric de 220 CP și autonomie 470 km.

Noul Renault Megane E-TECH Electric ajunge de la 0 la 100 km / h în 7,4 secunde și are o viteză maximă 160 km/h.

De fiecare dată când mașina frânează, bateria recuperează din energie, dar pentru a permite optimizarea gestionării energiei – indiferent de modul în care este folosită mașina.

Activă când butonul de transmisie este în poziția D, frânarea regenerativă ajută la recuperarea energiei pe măsură ce mașina încetinește (ridicând piciorul de pe accelerație) pentru a o transforma apoi în energie electrică care poate fi apoi stocată. Ajută la îmbunătățirea eficienței și autonomiei bateriei în timp ce frânele sunt folosite mai puțin.

Mașina electrică permite încărcarea cu trei tipuri diferite de cabluri de încărcare. Cel mai rapid poate recupera o autonomie de până la 170 km în 30 de minute.

Modul Eco limitează puterea lui Renault Kangoo Van E-Tech Electric și viteza maximă, ajutând la optimizarea autonomiei. Acest mod de rulare este utilizat de preferință cu un vehicul încărcat ușor.

Renault Kangoo Van E-Tech Electric are trei regimuri de frânare regenerativă:

  • Sailing (afișaj luminos B1): mod regenerativ limitat, potrivit pentru conducerea pe autostrăzi și benzi rapide;
  • Drive (B2): modul de regenerare implicit pentru utilizare versatilă, ce dă senzația unui motor termic atunci când iei piciorul de pe accelerație;
  • Brake (B3): mod regenerativ maxim pentru utilizare în ambuteiaje și pe drumurile de munte.

La noul Kangoo Van E-Tech Electric, frânarea convențională hidraulică este asistată de un sistem ARB (Adaptive Regenerative Brake System).

RENAULT KANGOO VAN e-tech ELECTRIC

Încărcătoarele opționale includ încărcătorul cameleon de 22 kW pentru încărcare rapidă la bornele publice și încărcătorul DC cu încărcare rapidă de 80 kW care poate recupera 170 km de autonomie (ciclu WLPT) în 30 de minute. În cazul celor două încărcătoare opționale, bateria este echipată cu capacități de răcire cu apă.

Noua baterie Kangoo Van Electric are nevoie de 3 ore și 50 de minute pentru a trece de la 15% la 100% încărcare atunci când este conectată la un Wallbox de 11 kW și mai puțin de 6 ore la un Wallbox de 7,4 kW.

V-ar putea interesa și:

Mașini Renault Austral 2022

SUV-ul compact Renault Austral, de segment C, va înlocui în gamă actualul Kadjar.

Renault Austral va beneficia de o gamă alcătuită exclusiv din motoare hibride pe benzină, în cea mai mare parte formată din opțiuni de motorizare complet noi: un motor E-TECH Hybrid de nouă generație, un motor 1.3 TCe mild-hybrid 12V și noul 1.2 TCe mild-hybrid de 48V.

Această gamă de motoare va oferi performanțe record: emisii reduse, de la 105 g CO2/km (pentru motorul E-TECH în ciclul WLTP, în așteptarea omologării), și putere maximă de până la 200 CP.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare