Ce autonomie are noul Renault Kangoo Van E-Tech Electric

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
RENAULT KANGOO VAN e-tech ELECTRIC

Publicat pe: 3 nov. 2021 / Noul Renault Kangoo Van E-Tech Electric va avea o autonomie de 300 km în ciclul WLTP. Modelul va intra în fabricație la fabrica Maubeuge din nordul Franței și va fi vândut în toată Europa începând cu primăvara anului 2022.

Renault Kangoo Van E-Tech Electric are un motor de 90 kW cu un cuplu disponibil imediat de 245 Nm și o baterie litiu-ion de 45 kWh.

Mașina electrică permite încărcarea cu trei tipuri diferite de cabluri de încărcare. Cel mai rapid poate recupera o autonomie de până la 170 km în 30 de minute.

Modul Eco limitează puterea lui Renault Kangoo Van E-Tech Electric și viteza maximă, ajutând la optimizarea autonomiei. Acest mod de rulare este utilizat de preferință cu un vehicul încărcat ușor.

Renault Kangoo Van E-Tech Electric are trei regimuri de frânare regenerativă:

  • Sailing (afișaj luminos B1): mod regenerativ limitat, potrivit pentru conducerea pe autostrăzi și benzi rapide;
  • Drive (B2): modul de regenerare implicit pentru utilizare versatilă, ce dă senzația unui motor termic atunci când iei piciorul de pe accelerație;
  • Brake (B3): mod regenerativ maxim pentru utilizare în ambuteiaje și pe drumurile de munte.

La noul Kangoo Van E-Tech Electric, frânarea convențională hidraulică este asistată de un sistem ARB (Adaptive Regenerative Brake System), care maximizează cantitatea de energie recuperată, indiferent de regimul de frânare selectat.

Diferitele combinații între modurile de a conduce / tipurile de frânare oferă astfel șoferului posibilitatea de a alege între șase moduri de condus diferite pentru un confort și o autonomie optime, în funcție de utilizarea vehiculului și de condițiile de trafic.

Informațiile referitoare la modul de conducere selectat, gestionarea energiei electrice și sistemele de asistență (ADAS) sunt afișate pe un panou digital de 10 inchi, opțional, complet personalizabil și color.

RENAULT KANGOO VAN e-tech ELECTRIC

Tipuri de încărcare

Pentru reîncărcarea bateriei, noul Renault Kangoo Van Electric oferă trei tipuri de cabluri de încărcare.

Modelul standard dispune de un încărcător cameleon trifazic de 11 kW, adaptat pentru toate tipurile de configurații de încărcare casnice.

Încărcătoarele opționale includ încărcătorul cameleon de 22 kW pentru încărcare rapidă la bornele publice și încărcătorul DC cu încărcare rapidă de 80 kW care poate recupera 170 km de autonomie (ciclu WLPT) în 30 de minute. În cazul celor două încărcătoare opționale, bateria este echipată cu capacități de răcire cu apă.

Noua baterie Kangoo Van Electric are nevoie de 3 ore și 50 de minute pentru a trece de la 15% la 100% încărcare atunci când este conectată la un Wallbox de 11 kW și mai puțin de 6 ore la un Wallbox de 7,4 kW.

Pentru a garanta aceeași autonomie în toate anotimpurile, noul sistem de aer condiționat electric Kangoo Van E-Tech este echipat cu o pompă de căldură. Asociată cu un încărcător de 22 kW, căldura este preluată din aerul din jurul vehiculului pentru a încălzi habitaclul fără a utiliza o rezistență electrică care consumă energie. Pompa de căldură funcționează cel mai bine atunci când temperatura ambientală este între -15°C și +15°C, un interval foarte întâlnit în anotimpurile reci în majoritatea țărilor europene.

Noul Kangoo Van E-Tech Electric are parbrizul, scaunele față și volanul încălzite, ca dotări opționale.

Noul Renault Kangoo Van E-Tech Electric oferă printre echipamente, cea mai largă deschidere laterală de pe piață, de 1,45 m, galeria interioară retractabilă, sistemul multimedia „Renault Easy Link” cu afișaj de 8 inchi, cardul cu cheie hands-free, frâna de parcare automată. Cele trei scaune din față cu spătar rabatabil central se transformă într-un birou.

Alte siteme sunt Adaptive Cruise Control cu Stop & Go și Autoway & Trafic Companion care marchează primul pas către conducerea autonomă.

Capacitate de transport Renault Kangoo Van E-Tech Electric

Noul Kangoo Van E-Tech Electric are aceeași capacitate de transport și de tracțiune ca și vărul său cu motorizare ICE – volum de depozitare de până la 3,9 mᶾ (4,9 mᶾ pentru formatul lung, care urmează să fie lansat), 600 kg de sarcină utilă (800 kg pentru formatul lung) și 1.500 kg capacitate de remorcare.

V-ar putea interesa și:

Datorită aplicației pentru smartphone Renault sau sistemului multimedia Renault Easy Link, noul Kangoo Van E-TECH Electric vine cu o selecție de servicii specifice conectate care pot fi utilizate pentru: a programa încărcarea bateriei, a monitoriza de la distanță nivelul bateriei, programarea precondiționării termice a habitaclului, căutarea de stații de încărcare apropiate de itinerariul stabilit sau calcularea destinațiilor accesibile autonomiei bateriei rămase.

Foto: Renault

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare