VIDEO: Noul Porsche Taycan facelift a fost prezentat la Praga

Autor: Cristian Gubandru
Noul Porsche Taycan facelift

Noul Porsche Taycan facelift a fost prezentat la Praga, într-o croazieră de 3 ore pe râul Vltava, fiind admirat atât de jurnaliști, cât și de turiștii care își făceau poze pe podurile grandioase ale orașului.

Praga este unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa, fiind cunoscut pentru frumusețea sa arhitecturală, cultura bogată și atmosfera vibrantă. Nu este de mirare ca a fost ales pentru un asemenea eveniment.

Foto: Porsche / Praga

De o parte si de alta a râului Vltava sunt clădiri gotice, baroce și Art Nouveau care oferă o scenă încântătoare.

Orașul Praga are 18 poduri care traversează râul Vltava. Cel mai renumit este Podul Carol (Charles Bridge), un pod medieval din piatră construit în 1357 sub domnia regelui Carol al IV-lea și finalizat la începutul secolului al XV-lea.

Surprins în clipul nostru, podul are o lungime de 516 metri și o lățime de aproximativ 10 metri și este decorat cu 30 de statui baroce care înfățișează sfinți și figuri religioase.

Foto: Porsche / Praga – râul Vltava

Modelul Porsche, care ne-a însoțit în croazieră, a fost un Taycan 4S Cross Turismo. Modelul electric dispune de 517 CP / 598 CP (cu Launch Control) și accelerează de la 0 la 100 de km/h în 3,8 secunde. În România, prețul pornește de la 132.000 de euro.

Clipul de mai jos vă oferă o perspectivă fascinantă asupra unui eveniment exclusivist în industria auto: prezentarea unei mașini pe o ambarcațiune. Imaginile surprind atmosfera unică creată de combinația dintre o mașină electrică cu un design avangardist și un cadru maritim pitoresc.

VIDEO: Noul Porsche Taycan a fost prezentat la Praga pe o ambarcațiune

Modelul cu zero emisii este disponibil în 3 variante: Taycan, Taycan Cross Turismo, Taycan Sport Turismo.

Noul Porsche Taycan facelift poate fi deja comandat. Prețurile pornesc de la 107.000 euro cu TVA (un motor electric, 408 CP, baterie de 89 kWh și autonomie de până la 592 de kilometri).

Ce îmbunătățiri au fost aduse modelului electric

Toate modelele actualizate accelerează mult mai repede decât predecesorii lor. Spre exemplu, Taycan și Taycan Turbo S accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 4,8, respectiv 2,4 secunde.

Cel mai rapid este Taycan Turbo GT, care dispune de 789 de cai putere. Funcția Launch Control crește puterea la 1.019 CP sau la 1.100 de cai putere pentru 2 secunde. Cuplul maxim este de 1.340 Nm. Modelul electric atinge 100 de km/h în 2,3 secunde sau în 2,2 secunde cu pachetul Weissach.

Și autonomia a fost mărită cu până la 35% comparativ cu predecesorul, ceea ce înseamnă aproximativ 175 de km. Astfel, unele exemplare Taycan facelift ajung la o autonomie WLTP de 678 km (baterie de 105 kWh / 93 kWh netă).

Noul Taycan necesită mai puține încărcări în călătoriile lungi decât predecesorul său, dar se reîncarcă și mai rapid: la stații electrice de 800 de volți poate încărca cu până la 320 kW, cu 50 kW mai mult decât înainte.

Deși bateria a crescut, noul model electric se poate încărca de la 10% la 80% în doar 18 minute. Predecesorul avea nevoie de 37 de minute.

Capacitatea de recuperare a energiei pierdute la frânare a crescut și ea de la 290 kW la 400 kW.

Tehnologii Porsche

Indiferent de versiunea aleasă, suspensia pneumatică, adaptivă, este standard. Suspensia Active Ride poate fi comandată, ca opțiune, pe versiunile echipate cu tracțiune integrală. În funcție de modul de conducere, caroseria este coborâtă cu până la 22 de milimetri.

Atunci când mașina este parcată, în momentul în care un pasager deschide o portieră suspensia pneumatică adaptivă ridică garda la sol pentru a oferi un acces mai facil. Când ușa se închide, garda la sol coboară din nou.

Cel mai accesibil Porsche Taycan facelift are în standard jante de 19 inch, faruri Matrix LED, volan îmbrăcat în piele, scaune față cu funcție de încălzire și scaune spate individuale, sistemul ParkAssist cu cameră video pentru mersul cu spatele, pompă de căldură și tehnologia Power Steering Plus.

Lista cu sisteme de siguranță include sistem de recunoaștere a semnelor de circulație, ParkAssist față/spate, cameră video pentru mersul cu spatele, Active Speed Limit Assist, Lane Keeping Assist și Warn & Brake Assist cu funcție de recunoaștere a pietonilor.

Design

Noul Porsche Taycan

Foto: Porsche

Noile aripi din față și farurile redesenate accentuează și mai mult lățimea modelului Taycan. Farurile dispun acum de tehnologie HD Matrix și semnătura luminoasă Porsche. În partea din spate, logo-ul este 3D și a fost integrat în banda LED care unește stopurile.

În ceea ce privește interiorul, Porsche aduce o interfață nouă pentru toate cele trei display-uri. Ceasurile de bord, afișajul central și afișajul opțional pentru pasageri au primit funcții suplimentare.

Noul Porsche Taycan

Foto: EVmarket.ro / Porsche Taycan

V-ar putea interesa și:

Producătorul de mașini sport a produs aproape 150.000 de unități Taycan în cei 4 ani de la lansarea acestuia. Cele mai importante piețe pentru Taycan sunt SUA, Marea Britanie, Germania și China.

Porsche oferă și un serviciu de încărcare posesorilor de mașini plug-in, care permite accesul la punctele de încărcare de la o gamă largă de furnizori în toată lumea. În prezent, aproape 600.000 de puncte de încărcare sunt conectate în 24 de țări din Europa.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare