Opel Grandland GSe este noua versiune plug-in hybrid cu 300 CP a SUV-ului german

Autor: Cristian Gubandru
A+A-
Reset
opel grandland gse

Opel Grandland GSe este un SUV de înaltă performanță, noul model dinamic al mărcii Opel din gama electrificată GSe. Opel mai are versiunea GSe pe modelele Astra și Astra Sports Tourer.

SUV-urile de performanță combină condusul sportiv cu versatilitatea și stilul. Mixul dintre dinamism și tracțiunea integrală electrică exercită o atracție puternică în rândul conducătorilor auto. Autovehiculele de acest tip se regăsesc, de obicei, în segmentul premium, dar SUV-ul electrificat își va face loc în popularul segment C.

„Noul Opel Grandland GSe este extraordinar de dinamic, puternic și elegant. Suntem siguri că va atrage clienți care nu numai că își doresc un SUV electrificat, ci și un sistem de propulsie mai sportiv”, a declarat CEO-ul Opel, Florian Huettl.

Specificații Opel Grandland GSe

Noul Grandland GSe asociază un motor 1.6 turbo pe benzină și două motoare electrice – câte unul pe fiecare punte – pentru o putere a sistemului de până la 221 kW/300 CP.

Sistemul de propulsie plug-in hybrid face din Opel Grandland GSe un vehicul cu tracțiune integrală electrică permanentă.

GSe sprintează de la zero la 100 km/h în doar 6,1 secunde și atinge o viteză maximă de 235 km/h (135 km/h în regim pur electric).

Reglajele unice ale șasiului și direcției contribuie la plăcerea de a conduce extrem de dinamică oferită de Opel Grandland GSe. Echipat cu amortizoare McPherson pe puntea din față și suspensie multi-link în partea din spate, cel mai sportiv SUV oferit de marca Opel folosește arcuri și amortizoare mai ferme cu tehnologia KONI FSD (Frequency Selective Damping).

În funcție de situație, tehnologia folosită permite diferite caracteristici de amortizare pentru a îmbunătăți manevrabilitatea și confortul. În acest fel, Grandland GSe reacționează imediat și direct la toate comenzile șoferului și rămâne stabil la frânare, în viraje și la viteze mari pe autostradă, caracteristici tipice pentru modelele Opel.

Designul exterior oferit de Grandland, cu fața specifică a mărcii – Opel Vizor – este pus în valoare de elementele de stil caracteristice gamei GSe: jante din aliaj de 19-inch inspirate de conceptul Manta GSe, un difuzor spate unic și logo-ul GSe pe hayon.

V-ar putea interesa și:

Opel Grandland GSe este disponibil opțional cu o capotă neagră. La interior, scaunele față performante certificate AGR și îmbrăcate în Alcantara sunt o dovadă în plus a expertizei în domeniul ingineriei scaunelor. Acestea asigură un condus dinamic pentru pilotul și co-pilotul modelului Grandland GSe, ergonomie, precum și un design confortabil.

opel grandland gse

Opel este unul dintre cei mai mari producători auto europeni și un lider în reducerea emisiilor de CO2 datorită ofensivei sale extinse de electrificare. Compania a fost fondată de Adam Opel în Rüsselsheim, Germania, în 1862 și a început să construiască automobile în 1899.

Opel face parte din Stellantis NV, un lider global creat pentru noua eră a mobilității durabile ca urmare a fuziunii dintre Groupe PSA și FCA Group în ianuarie 2021. Până în 2024, va fi disponibilă o variantă electrificată pentru fiecare model Opel. Până în 2028, Opel se va concentra în întregime asupra autovehiculelor electrice cu baterii, în Europa.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare