Noul Opel Astra Sports Tourer: dimensiuni și motorizări

Autor: Andreea Gutu
A+A-
Reset
Opel Astra Sports Tourer

Noul Opel Astra Sports Tourer, versiunea break a modelului de clasă compactă, costă în România de la 24.900 de euro. Modelul are aceleași motorizări cu Astra hatchback, inclusiv pe cele plug-in hybrid.

Singura diferență dintre Astra hatchback și Astra break sunt dimensiunile. Noul Opel Astra Sports Tourer are 4.64 metri lungime, 1.86 metri lățime, 1.48 metri înălțime. Ampatamentul este de 2.73 metri.

Opel Astra Sports Tourer

Portbagajul are un volum de încărcare cuprins între 608 și 1.634 de litri. Pentru variantele plug-in hybrid, portbagajul este ceva mai mic, din cauza bateriilor, are între 548 și 1.574 de litri de bagaje.

 

Motorizări noul Opel Astra Sports Tourer

Modelul Opel Astra are propulsoare pe benzină și diesel cu puteri între 81 kW (110 CP) și 96 kW (130 CP). Variantele hibrid plug-in au o putere de 180 CP.

O cutie de viteze cu șase trepte este standard pentru motorizările benzină și diesel, și o transmisie automată cu opt trepte (electrificată pe variantele plug-in hybrid) opțională pentru motoarele mai puternice.

Design noul Opel Astra

După SUV-urile Mokka, Crossland și Grandland, noul Astra reinterpretează filosofia de design pură și îndrăzneață a mărcii.

Opel Vizor (noua față a mărcii dezvăluită inițial pe modelul Mokka și elementul central de design exterior) urmărește Opel Compass, unde axele verticale și orizontale – cuta ascuțită a capotei și grafica în formă de aripă a luminilor de zi – se intersectează cu emblema Opel Blitz din mijloc.

Elementul frontal Vizor este întins pe toată partea frontală, făcând noul Opel Astra să pară mai lat, și integrează perfect tehnologii ca blocurile optice subțiri Intelli-Lux LED și camera frontală a sistemului Intelli-Vision.

La interior, instrumentele de bord digitale Pure Panel, cu suprafețe complet vitrate, reflectă integrarea perfectă a Opel Vizor cu două afișaje panoramice care oferă informații detoxificate într-un format orizontal orientat spre șofer.

Controalele fizice au fost reduse la minim sub formă de butoane fin lucrate. Volanul a fost redesenat, precum și scaunele față care sunt acum mai ergonomice.

TOP 10 cele mai ieftine mașini electrice la vânzare

Cockpitul complet digital (opțional complet vitrat) folosește două ecrane de 10 inch integrate într-o singură unitate – alături de priza de aer de pe partea șoferului – într-un format orizontal. Datorită unui strat obturator ce previne reflexiile nedorite către parbriz, designul a eliminat nevoia unui element de protecție peste ecrane, ceea ce amplifică funcționalitatea și atmosfera hi-tech.

Ce mașini ieftine puteți cumpăra prin Programul Rabla

Cu butoanele fizice reduse la minim sub forma unor taste, sistemul Pure Panel realizează echilibrul optim între digitalizare și operare intuitivă, detoxifiat de stimuli vizuali iritanți și fără submeniuri inutile.

Nu este nevoie nici de cabluri, deoarece noua generație de sisteme multimedia infotainment poate fi controlată prin comenzi vocale sau prin atingere, iar telefoanele inteligente compatiblie pot fi conectate wireless la Apple CarPlay sau Android Auto.

Noul Astra folosește a treia generație a platformei flexibile EMP 2 multi-energie, cu ADN Opel încorporat încă de la începutul dezvoltării. Acest lucru semnifică faptul că manevrabilitatea este așezată, dar și dinamică și că noul model – asemenea oricărui Opel – este ”Autobahnproof” (pregătit pentru autostradă). Cu alte cuvinte, capacitatea de a rula la viteze mari a fost unul dintre principalele obiective de dezvoltare.

Direcția și rigiditatea laterală a șasiului – suspensie McPherson pe puntea față, bară de torsiune pentru puntea spate – sunt proiectate pentru un control foarte bun al tangajului (amortizarea mișcărilor în jurul axei orizontale.)

La frânare, noul model oferă o putere de oprire puternică și rămâne extrem de stabil în viraje, cât și în linie dreaptă. Rigiditatea la torsiune a noului Astra este cu 14% mai mare față de cea modelului precedent.

 

Oferta de sisteme de asistență oferă un afișaj mare head-up display și Intelli-Vision, un sistem bazat pe cameră și radar pentru o parcare mai ușoară.

V-ar putea interesa și:

Până în 2024, va fi disponibilă o variantă electrificată a fiecărui model Opel. Această strategie face parte din planul companiei PACE! cu care Opel va deveni sustenabil, global și electric.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare