Noul Nissan Qashqai: motorizări și prețuri în România

Autor: Cristian Gubandru
Nissan Qashqai e-Power

Noul Nissan Qashqai are un preț de pornire în România de 28.800 euro cu TVA pentru motorizarea de 1,3 litri benzină 138 CP mild hybrid, cu transmisie manuală, în echiparea Visia. Cu transmisia automată X-Tronic, prețul urcă la 32.900 euro cu TVA

Cu motorizarea de 1,3 litri benzină 156 CP mild hybrid, transmisie manuală, în echiparea Acenta, prețul urcă la 30.900 euro cu TVA.

Motorul de 1,3 litri pe benzină include un sistem Mild-Hybrid. Sistemul de 12v încorporează o instalație separată a bateriei cu litiu montată sub podea și generatorul acționat de curea pentru a colecta energia de frânare.

Acest lucru permite sistemelor motorului să funcționeze cu energia colectată, prelungind durata funcției de oprire/pornire, ceea ce reduce emisiile totale de CO2 ale motorului. În plus, permite decelerarea și oferă, de asemenea, suport de cuplu la accelerație.

Preț Nissan Qashqai e-Power

Cea de-a treia generație Nissan Qashqai vine cu sistemul e-POWER 187 CP (full hybrid) care introduce electrificarea în gama noului crossover. Acesta are un preț în România de 38.900 euro cu TVA în echiparea Acenta. Tracțiunea este pe față.

În echiparea standard, SUV-ul japonez vine cu cu jante de 17 inch, aer condiționat automat pe două zone, ecran central de 8 inch, volan îmbrăcat în piele, senzor de ploaie și cameră video marșarier.

Nissan Qashqai e-Power N-Connecta costă aproape 42.000 euro cu TVA, echiparea Tekna ajunge la 43.500 euro cu TVA, iar echiparea Tekna Plus urcă la 45.120 euro cu TVA.

Nissan Qashqai e-Power

V-ar putea interesa și:

Sistemul e-POWER oferă o acționare completă a motorului electric de 187 CP, ceea ce înseamnă că roțile sunt acționate complet de motorul electric (motorul pe benzină de 1.5 litri cu 154 CP joacă rolul de generator și încarcă bateria).

Generatorul acționat de motor menține încărcarea bateriei, dar poate furniza electricitate motorului în mod direct pentru o putere suplimentară.

Noul Nissan Qashqai este primul model nou din Europa care utilizează platforma CMF-C. Acesta păstrează proporțiilor actuale ale noului Qashqai.

În ceea ce privește construcția, caroseria încorporează materiale mai ușoare, precum și tehnici avansate de ștanțare și sudare pentru a-i crește rezistența, dar și pentru a-i reduce greutatea. Pentru prima dată, haionul este fabricat dintr-un material compozit, care îi scade greutatea cu 2,6 kg.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn