Mitsubishi Outlander PHEV, disponibil în Europa în 2024

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
mitsubishi outlander 4

Mitsubishi Outlander PHEV revine în Europa în 2024, echipat cu a doua generație a sistemului de propulsie plug-in hybrid și tracțiune integrală. Acesta este primul model dezvoltat de Mitsubishi în urma parteneriatului cu Nissan.

Noul Mitsubishi Outlander PHEV va ajunge pe piața din România până la sfârșitul lui 2024.

“Lansarea modelului Outlander PHEV reconfirmă angajamentul Mitsubishi Motors față de piața europeană și reprezintă un pas important în planul de dezvoltare. Readucem marca Mitsubishi Motors în segmentul D-SUV european”, a declarat Frank Krol, președinte și CEO Mitsubishi Motors Europe.

Autonomie electrică Mitsubishi Outlander PHEV

Noul Outlander PHEV va fi echipat cu o baterie cu o capacitate de 20 kWh ( cu 6,2 kWh mai mare decât în trecut), având o autonomie electrică maximă de 87 de kilometri.

Sistemul de propulsie al Mitsubishi Outlander PHEV 248 CP este format dintr-un motor de 2.4 litri, două unități electrice și o baterie de 20 kWh.

mitsubishi outlander 4

Ampatamentul este mai mare cu 35 mm față de generația anterioară, având 2705 milimetri. Modelul a crescut și în lățime cu 7,6 milimetri, la 1.897 mm. SUV-ul are 1.747 mm înălţime. Noul Outlander poate fi echipat cu jante între 18 și 20 de inch.

Şoferul va avea la dispoziţie şi un selector al modurilor de rulare: Eco, Normal, Tarmac (sport), Gravel, Snow şi Mud (pentru AWD).

VIDEO: Mitsubishi Outlander PHEV

La interior, cea de-a patra generație are acum piele semi-anilină sau ornamente din aluminiu pentru echipările de top, un nou instrumentar de bord digital cu display de 12.3 inch, Head-up Display, noi butoane pentru sistemul de climatizare. Noi sunt și maneta de viteze și ecranul de 8 inch (9 inch opțional) al sistemului multimedia.

mitsubishi outlander

Dotări noul Outlander: pilot automat adaptiv, păstrarea benzii de circulație, frânare automată de urgență, sistem de monitorizare a unghiului mort, sistem de avertizare la coliziune, avertizare la părăsirea benzii de rulare.

Mitsubishi Outlander Ralliart

Tot în 2024, Mitsubishi Outlander Ralliart Plug-In Hybrid cu 286 CP ar putea fi lansat de către japonezi. Ralliart este divizia de înaltă performanță și motor sport a Mitsubishi Motors. Acesta a fost responsabil de dezvoltarea și pregătirea vehiculelor de curse de raliu și off-road ale companiei, precum și de dezvoltarea de modele de înaltă performanță.

Ralliart și-a redus activitățile comerciale în aprilie 2010, deși marca a continuat să fie folosită de Mitsubishi.

V-ar putea interesa și:

Mitsubishi Outlander Ralliart va avea o suspensie modificată, o rigiditate crescută a caroseriei și o putere mai mare furnizată de același sistem de propulsie care echipează Outlander PHEV 248 CP – motor de 2,4 litri și motoare electrice.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare