MINI Recharged – maşini clasice vor fi convertite în electrice

Autor: Cosmin Lixandru
A+A-
Reset
MINI Recharged

Uzina Mini din Oxford, unde sunt construite Mini Hatch 3 uşi, Hatch 5 uşi şi Clubman, precum şi modelul 100% electric Cooper SE, începe un program de conversie a modelelor Mini clasice în modele electrice după un proiect realizat în 2018. Proiectul a fost numit MINI Recharged. 

Ce performanțe vor avea modelele clasice după ce vor trece prin programul MINI Recharged

După conversie, modelele vor avea 122 CP putere continuă, vor parcurge distanța de la 0 la 100 km/h în 9 secunde şi vor avea o autonomie estimată la aproximativ 160 km.

Conversia modelelor Mini clasice la un sistem de propulsie electric combină valorile tradiţionale cu tehnologia de avangardă. Ideea a luat naştere chiar înainte ca producătorul britanic premium să ofere un automobil electric prin MINI Cooper SE.

Un model unicat, un Mini Electric clasic a fost construit în 2018 şi a fost prezentat la Salonul Auto de la New York. Reacţiile au fost pozitive în număr atât de mare încât o echipă dedicată de la uzina MINI din Oxford s-a pus pe treabă şi a dezvoltat planul de a pune la dispoziţie o ofertă corespunzătoare clienţilor care deţin un Mini clasic.

Pentru a experimenta comportamentul go-kart tradiţional a karturilor cu un sistem de propulsie fără emisii, motorul original, pe benzină, al lui Mini clasic este înlocuit cu o propulsie electrică modernă.

mini clasic electric

Top 10 mașini de vânzare ieftine cu cutii de viteze automate

În timpul conversiei, ca parte a proiectului MINI Recharged, automobilul este supus numai unor modificări reversibile.

Conservarea atentă a patrimoniului istoric este o parte importantă a conceptului. Acest lucru face posibilă readucerea Mini clasic la starea iniţială la o dată ulterioară.

În timpul conversiei, motorul original al fiecărui automobil este marcat şi stocat astfel încât să poată fi reutilizat în cazul unei viitoare modernizări a modelului Mini clasic.

„Ceea ce echipa de proiect dezvoltă păstrează caracterul unui Mini clasic şi le permite fanilor săi să se bucure de performanţe electrice. Cu MINI Recharged conectăm trecutul cu viitorul mărcii”, a declarat Bernd Körber, directorul mărcii MINI.

Proiectul MINI Recharged înseamnă că durata de viaţă a unui automobil poate fi prelungită într-un mod durabil. Un Mini clasic poate primi acum o nouă viaţă, însoţindu-şi proprietarul în viitor, păstrând în acelaşi timp patrimoniul foarte apreciat.

Propulsia este reprezentară de un motor electric modern, care generează o putere continuă de până la 90 kW (122 CP) şi accelerează Mini clasic electrificat de la 0 la 100 km/h în aproximativ 9,0 secunde.

mini clasic

Ce autonomie au modelele Mini clasice devenite electrice

Energia este furnizată de o baterie de înaltă tensiune, care poate fi încărcată cu o putere de până la 6,6 kW şi permite o autonomie estimată de aproximativ 160 de kilometri.

În plus, fiecare Mini clasic electrificat de la MINI Recharged primeşte grupul de instrumente central caracteristic, familiar încă din vremurile versiunii clasice, care acum afişează temperatura transmisiei, treapta de viteză selectată, autonomia şi viteza.

MINI Recharged electric

Fanii câştigă o experienţă de condus cu totul nouă; un sistem de propulsie silenţios, cu acceleraţie instantanee şi capacitatea de a intra în zonele de condus electrice sau cu emisii reduse ale multor oraşe mari, altfel inaccesibile cu un motor termic.

De exemplu, modelele electrice pot circula pe Oxford Street sau Piccadilly Circus din Londra şi poate face parte din nou din peisajul urban, fără ca şoferul să fie nevoit să plătească în prealabil o taxă de mediu (Congestion Charge londoneză).

Unul din cinci modele noi are un sistem de propulsie electrificat, iar acum proiectul Recharged va permite ca dragostea pentru automobilele clasice ale mărcii să devină o experienţă care îmbină trecutul şi viitorul.

V-ar putea interesa și:

Reciclarea la comandă a modelului clasic se realizează exclusiv în Regatul Unit. Fiecare automobil convertit primeşte un număr individual, ceea ce îl face unic.

„Individualitatea joacă, de asemenea, un rol important cu MINI Recharged. Întotdeauna au fost create modele clasice unice, inclusiv adevărate opere de artă pe roţi. De aceea, sunt planificate colaborări ca parte a programului Recharged, permiţând artiştilor cunoscuţi să-şi exprime creativitatea cu modele Mini clasice special concepute”, spune Sebastian Beuchel, directorul MINI Global Brand Management.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare