Cea de-a treia generație Mini Countryman, fabricată în Germania, costă de la 36.500 euro cu TVA în versiunea pe benzină cu 170 CP și de la 40.800 euro cu TVA în versiunea electrică cu 204 CP (Mini Countryman electric).
Crossoverul Mini Countryman electric este cel de-al doilea model electric Mini, după Cooper SE și este un concurent pentru Smart 1.
Noua generație Mini Countryman a crescut în dimensiuni. Noul model are 4433 de milimetri lungime, 1843 de milimetri lățime și 1656 de milimetri înălțime.
Ampatamentul este mai lung, măsoară 2692 de milimetri. Noul Countryman poate fi echipat cu o suspensie adaptivă, care coboară garda la sol cu 15 milimetri.
Portbagajul noului Countryman oferă o capacitate de 460 de litri cu bancheta în poziție normală și de 1450 de litri cu scaunele spate rabatate.
Versiuni și prețuri Mini Countryman electric
- Countryman E – un motor electric de 204 CP / 250 Nm, baterie de 66.5 kWh. Preț: 40.800 euro cu TVA.
Modelul atinge 100 de km/h în 8.6 secunde și o viteză maximă de 170 de km/h. Autonomia este de 462 de kilometri WLTP.
- Countryman SE ALL4 – două motoare electrice, 313 CP / 494 Nm, baterie de 66.5 kWh. Preț: 46.800 euro cu TVA.
Countryman SE ALL4 atinge 100 de km/h în 5.6 secunde și o viteză maximă de 180 de km/h. Autonomia este de 433 de kilometri WLTP.
Timpul de încărcare
Cele două versiuni Mini Countryman electric se pot încărca în mai puțin de 30 de minute de la 10% la 80% la 130 de kW.
La Type 2, 11 kW AC, timpul de încărcare este de 7 ore.
Noul Mini Countryman dispune de modurile de condus: Core, Green, Go-Kart, Personal, Vivid, Balance, Timeless, Trail.
Tehnologii
Pentru prima dată, MINI Countryman oferă şi condus semiautonom pe trasee de tip autostradă la viteze de până la 60 km/h. Până la această viteză, conducătorul îşi poate lua mâinile de pe volan, cu condiția să urmărească îndeaproape traficul.
Conducătorul trebuie să fie pregătit să vireze şi să frâneze activ în orice moment, în situații în care sistemul nu mai poate funcționa, aşa cum este lipsa marcajelor sau intersecții.
Bazându-se pe date geografice, automobilul poate învăța să deschidă automat geamul atunci când intră într-o parcare, pentru accesarea butonului de deschidere al barierei, de exemplu. Acest lucru face ca rutinele de zi cu zi să fie mai convenabile şi mai personale.
Interior
Tabloul de bord al noului MINI Countryman funcţionează în totalitate fără un ecran suplimentar în spatele volanului: tot conţinutul relevant este proiectat pe Head-Up Display opţional sau pe ecranul central.
Displayul central este trăsătura definitorie a interiorului, extinzând instrumentul rotund clasic al modelului predecesor cu adăugarea unui sentiment nou şi a funcţionalităţii digitale inteligente.
Datorită sistemului de operare MINI 9, toate funcţiile automobilului pot fi operate intuitiv prin funcţie touch sau voce.
În cockpitul reproiectat, afişajul este mutat mai aproape de ambele scaune din faţă şi este deosebit de uşor de accesat.
V-ar putea interesa și:
- Top 10 SUV-uri electrice pe care posesorii regretă că le-au cumpărat
- TOP 17 cele mai ieftine mașini electrice
- TOP 10 cele mai ieftine SUV-uri electrice
Ecranul tactil subţire, cu o margine de sticlă de înaltă calitate şi un diametru de 240 mm, aminteşte de standardele obişnuite ale smartphone-urilor prin logica să de funcţionare.
Sub planşa de bord, designul noului MINI Cooper este simplu şi clar definit. Aici, unul dintre factorii-cheie este bara de comenzi nou proiectată. Cele mai importante funcţii de condus (frâna de parcare, selectorul de viteze, butonul de pornire/oprire, comutatorul modurilor Experience, controlul volumului) sunt accesibile direct. Fiecare element are un design individual.