Mercedes-Maybach EQS SUV – primul Maybach electric

Autor: Cristian Gubandru
Mercedes-Maybach EQS SUV

Mercedes-Maybach EQS 680 SUV, primului model complet electric al legendarului brand, a fost prezentat. Acesta se bazează pe tehnologia SUV-ului EQS de la Mercedes-EQ și completează exclusivitatea Maybach.

Partea frontală este caracterizată de panoul negru tipic mărcii care dispune de benzi verticale, cromate, cu un aspect tridimensional de adâncime. O proiecție animată a modelului Maybach strălucește în toate cele patru portiere.

Privit din lateral, se pot admira contururile cromate ale geamurilor și ornamentele cromate ale stâlpului B. Luminile din spate subliniază caracterul exclusivist ca o bandă luminoasă continuă cu o spirală în două părți.

Mercedes-Maybach EQS 680

Interior

La interior, punctul de atracție pentru pasagerii din față este Hyperscreen-ul MBUX standard cu „zero straturi” și animațiile de pornire specifice Mercedes-Maybach.

Mercedes-Maybach EQS SUV

Indicatoarele sunt concepute ca o eșarfă de mătase care se mișcă elegant în vânt în funcție de viteză și de stilul de condus. În ceea ce privește afișajul central, sistemul reacționează în funcție de situație și este personalizat cu sugestii inteligente și anticipative.

Aspectul poate fi personalizat prin trei stiluri de afișaj (discret, sportiv, MAYBACH) și trei moduri (navigație, asistență, service).

SUV-ul Mercedes-Maybach EQS este dotat standard cu piele Nappa Maybach Exclusive în culorile calde maro espresso/maro perlat. Piesele decorative sunt realizate din lemn natural.

Cum vor arăta noile showroom-uri Mercedes-Benz din România

În SUV-ul Mercedes-Maybach EQS, o serie de piese și componente sunt fabricate din materiale care economisesc resursele. Acesta este primul model de la Mercedes-Benz AG care este echipat cu piele tăbăcită vegetal, iar agenții de îngrășare folosiți la tăbăcire sunt, de asemenea, exclusiv pe bază de plante.

Spatele mașinii dispune de un lounge exclusivist. Scaunele sunt echipate cu programe de masaj, iar autovehiculul este dotat cu multiple tipuri de iluminare și culori, la alegere.

Senzorul de calitate a aerului susține comutatorul de recirculare a aerului proaspăt. Un parfum special a fost creat pentru SUV-ul Mercedes-Maybach EQS. Lemnul de santal stimulant se îmbină cu note de mirodenii.

Suspensia pneumatică airmatic cu amortizare reglabilă continuu ADS+ este standard; se poate ridica garda autovehiculului cu până la 35 de milimetri.

Motorizare Mercedes-Maybach EQS 680

Mercedes-Maybach EQS 680 electric dispune de două motoare electrice, care îi oferă 649 CP și 950 Nm de cuplu. Timpul de accelerație de la 0 la 100 km/h este de 4,4 secunde, în timp ce viteza maximă este de 210 km/h.

Bateria ar putea fi de 107,8 kWh și să ofere o autonomie 600 de kilometri în regim WLTP.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn