Livrările Mercedes-Benz Vans au fost de 100.000 de autovehicule în T2

Autor: Cristian Gubandru
Mercedes-Benz eSprinter

Mercedes-Benz Vans își întărește poziția pe segmentul autovehiculelor comerciale ușoare electrice în al doilea trimestru al anului 2022. Compania își va extinde portofoliul de produse cu noi modele electrice de autovehicule comerciale ușoare de mici dimensiuni.

Grupul Mercedes-Benz a înregistrat o creștere de 61% a vânzărilor în segmentul autoutilitarelor electrice, cu aproximativ 3.900 de modele livrate către utilizatori.

Numărul de autoutilitare compacte electrice eSprinter și eVito s-a dublat (97%), ajungând la aproximativ 3.100 de unități vândute. Cu toate acestea, în segmentul MPV-urilor medii de uz privat, vânzările de EQV au scăzut cu 4% din aprilie până în iunie.

Livrările Mercedes-Benz Vans în T2

În ciuda fluctuațiilor aprovizionării cu semiconductori, vânzările s-au menținut la nivelul anului precedent și în trimestrul al doilea al anului 2022, cu 100.000 de unități vândute în total la nivel mondial (-2%).

Din aprilie până în iunie, 83.900 de autovehicule comerciale din gamele (e)Sprinter, (e)Vito, (e)Vito Tourer și Citan au fost livrate către utilizatori. În SUA, vânzările Sprinter și Metris (Vito) aproape s-au dublat, cu aproximativ 19.700 unități vândute (+ 96%), marcând vânzări trimestriale record.

Portofoliul extins de produse Mercedes-Benz Vans primează și în sectorul privat, marcând o creștere de 10%, cu 16.000 de unități vândute.

V-ar putea interesa și:

În plus față de Clasa V și EQV, noua Clasă T a înregistrat vânzări impresionante în al doilea trimestru din 2022, cu peste 300 de unități distribuite clienților. Creșterea accelerată a cererii de autorulote continuă să aibă un impact pozitiv asupra vânzărilor Marco Polo și a derivatelor sale.

Mercedes-Benz Group AG este una dintre cele mai de succes companii auto din lume. Cu Mercedes-Benz AG, producătorul de autovehicule este unul dintre cei mai mari furnizori de autoturisme și camionete premium și de lux.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare