Fabrica Mercedes-Benz din Dusseldorf a fabricat exemplarul cu numărul 5.000.000

Autor: Cristian Gubandru
mercedes dusseldorf

Fabrica Mercedes-Benz din Dusseldorf a produs autovehiculului comercial ușor cu numărul 5.000.000 pe data de 5 octombrie. Uzina germană a sărbătorit a 60-a aniversare în aprilie, anul acesta.

Fiind o fabrică de autovehicule comerciale ușoare de la început, „Bremer” și „Düsseldorfer” au ieșit din linia de producție încă din 1995. Autovehiculul comercial ușor cu numărul 5 milioane este un eSprinter, care se produce în Düsseldorf încă din 2019.

„Odată cu autovehiculul comercial ușor cu numărul cinci milioane, sărbătorim un moment cu totul special la fabrica din Düsseldorf.  Aștept cu nerăbdare viitorul uzinei din Düsseldorf și mai ales alte momente de celebrare, precum cel din 2023, când vom lansa următoarea generație de eSprinter”, a declarat Michael Hellmann, manager la fabrica Mercedes-Benz din Dusseldorf.

O locație cu istorie odată cu preluarea Auto-Union și integrarea în Daimler-Benz AG în anii 1960, a fost fondată fabrica din Düsseldorf, una dintre cele mai mari fabrici din lume ale familiei Mercedes-Benz Vans.

De atunci, au fost produse autovehicule comerciale ușoare pentru divizia de autoutilitare a Mercedes Benz AG, inclusiv emblematica Sprinter, care este disponibilă în peste 130 de țări; tot acolo au fost produse și legendarele „Bremer” și „Düsseldorfer”.

Din 1995, modelele furgon ale Mercedes Benz Sprinter au ieșit de pe linia de producție, care, pe lângă siguranță, prezintă ergonomie, eficiență și confort.

De-a lungul anilor, unitatea de producție a devenit unul dintre cei mai mari angajatori și formatori industriali din regiune. Aceasta include acum aproximativ 5.900 de angajați și stagiari și 690.000 de metri pătrați de spațiu pentru producție, vopsire și asamblare.

Cu perspectiva următoarei generații de eSprinter, 50 de milioane de euro au fost investiți în locația din Düsseldorf; suma va fi folosită pentru adaptarea producției și formarea continuă a angajaților.

Următoarea generație eSprinter, fabricată la Dusseldorf

Odată cu producția eSprinter, Mercedes-Benz Vans oferă nu numai o soluție durabilă pentru transportul local fără emisii, dar stabilește și noi standarde pentru traficul urban de livrare.

În strânsă colaborare cu serviciile de curierat, expres, colete, clienții aferenți acestui sector și carosierii, au fost definite cerințele pentru următoarea generație de eSprinter.

Autovehiculele vor intra în producție în a doua jumătate a anului 2023, întâi în Charleston (Carolina de Sud), apoi în Dusseldorf și Ludwigsfelde.

V-ar putea interesa și:

„Producția durabilă este un alt pas important pe drumul către neutralitatea CO2. Am stabilit deja diverse măsuri și vom continua să dezvoltăm constant procesele noastre de producție și logistică în direcția durabilității”, explică Michael Hellmann.

Producția planificată a următoarei generații eSprinter se va baza pe noua „Platformă de versatilitate electrică”, care se va adresa unor noi segmente de clienți, precum și noi piețe precum SUA și Canada.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare