Mazda2 Hybrid: date tehnice și preț

Autor: Cosmin Lixandru
Mazda2 hybrid

Mazda2 Hybrid este primul model al japonezilor care a adus în gama de automobile Mazda un tren de rulare cu tehnologie complet hibridă cu autoîncărcare. Prețul de pornire în România este de 20.800 de euro cu TVA. 

Mazda2 Hybrid este un hibrid complet, cu autoîncărcare, care combină un motor cu trei cilindri pe benzină de 1490 cmc, 93 CP/68 kW cu un motor electric de 59 kW, pentru o putere totală a sistemului de 116 CP/85 kW.

Mazda 2 Hybrid în versiunea Agile are un preț de pornire de 22.400 de euro, iar în echiparea Select costă 25.400 de euro.

Date tehnice Mazda2 Hybrid

Noul hibrid Mazda va accelera de la 0 la 100 km/h în 9,7 secunde și are o viteză maximă de 175 km/h. Are o economie de combustibil WLTP în ciclu combinat de numai 4-3,8 l/100 km și emisii de CO2 de doar 93-87 g/km (în funcție de dimensiunea roților de 16” sau 15”).

La pornire, vehiculul rulează automat în modul electric, oferind o funcționare lină, fără întreruperi și silențioasă cu puterea motorului electric în medii urbane, cu emisii zero de CO2, NOx și particule.

Mazda CX-50, noul SUV Mazda pentru piața nord-americană

În timpul exploatării normale, alocarea puterii este ajustată între motorul pe benzină și motorul electric pentru performanțe optime și cea mai bună eficiență a consumului de combustibil. În timpul decelerării și la frânare, energia cinetică este recuperată ca energie electrică și este stocată în bateria de înaltă performanță.

Mazda2 hybrid

Nivelul de putere al bateriei este gestionat constant prin intermediul unui generator acţionat de motor pentru a elimina orice nevoie de reîncărcare a sistemului dintr-o sursă externă.

Mazda2 hybridDeși este un vehicul din segmentul B, ampatamentul lung de 2.560 mm al noii Mazda2 Hybrid găzduiește confortabil până la patru adulți și asigură un volum de 286 de litri pentru portbagaj.

Mazda2 hybrid

Trei niveluri de echipare: Mazda2 Hybrid Pure, Mazda2 Hybrid Agile și Mazda2 Hybrid Select.

Modelul are rating maxim Euro-NCAP de rezistență la impact, de cinci stele.

Noua Mazda2 Hybrid este cel mai recent rezultat al unei colaborări de lungă durată între Mazda Motor Corporation și Toyota Motor Corporation. Acesta va fi un model OEM furnizat de Toyota Motor Europe, o subsidiară deținută în totalitate a Toyota Motor Corporation, și va fi adăugat la gama europeană Mazda2 ca model propriu Mazda.

V-ar putea interesa și:

Este un autoturism important pentru Mazda, în contextul angajamentului companiei de a îndeplini obiectivele stabilite prin „Sustainable Zoom-Zoom 2030”, viziunea sa pe termen lung pentru dezvoltarea tehnologică.

În mod specific, în conformitate cu Acordul de la Paris, scopul companiei este de a reduce emisiile medii de CO2 de la sursa de carburant la roată (weel-to-wheel) cu 50% până în 2030 și, prin accelerarea electrificării flotei sale, să obțină neutralitatea în ceea ce privește emisiile de carbon până în 2050.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare