Mazda CX-5 2021: versiune actualizată pentru Europa

Autor: Cosmin Lixandru
A+A-
Reset

Mazda CX-5 2021 primește o versiune actualizată pentru Europa, alături de ediția limitată 100th Anniversary și ediția specială „Homura”.

Mai multe îmbunătățiri ale sistemului de propulsie Mazda CX-5 2021 au ca rezultat o experiență de condus mai bună, mai ecologică. Acestea includ funcționarea optimizată a pedalei de accelerație pentru un răspuns și un control mai bune ale vehiculului, un răspuns îmbunătățit al motorului la apăsarea pedalei de accelerație, o reacție îmbunătățită a transmisiei automate cu șase trepte și reduceri ale emisiilor de CO2.

Mazda CX-5 2021 dispune de tehnologia Human Machine Interface (HMI) îmbunătățită, precum și de actualizări ale motorului și ale transmisiei.

Sistemul HMI actualizat combină un nou afișaj central mai rapid, mai clar, de 10,25 inci și un controller central mai intuitiv cu o gamă de servicii de conectivitate operate de aplicația MyMazda pentru mobil. Numeroase funcții includ blocarea ușii de la distanță, un dispozitiv de căutare a vehiculelor, programarea prealabilă, de la distanță, a mai multor direcții de navigație, un raport cu starea vehiculului, solicitarea de contactare și de programare a vizitei la service, asistență rutieră și alerte de securitate.

Motorul diesel Skyactiv-D 2.2 de 184 CP este acum oferit pentru prima dată cu tracțiune față pe Mazda CX-5 2021.

V-ar putea interesa și:

mazda cx-5 2021 mazda cx-5 2021

Introducerea unei ediții speciale „Homura” diversifică și mai mult gama de modele Mazda CX-5 2021. Homura aduce detaliile interioare și exterioare unice ale modelului, tapițeria personalizată cu cusături roșii și jantele din aliaj de 19 inci.

Inspirată de primul autoturism Mazda – R360 Coupe, schema de culori a ediției limitate CX-5 100th Anniversary prezintă vopseaua exterioară Alb Snow Flake Pearl în contrast cu mocheta, covorașele și scaunele din piele de culoare roșu burgund, și cu sigla Mazda 100 de ani aplicată în mai multe locuri din și de pe mașină.

Lansată în 2012, versiunea originală CX-5 a fost primul model Mazda care a prezentat atât designul Kodo, cât și tehnologia Skyactiv. Modelul reprezintă aproximativ 35% din vânzările anuale ale companiei. Până în prezent, 490.870 de unități au fost vândute în Europa și un total de aproximativ 3.190.000 în 130 de țări din întreaga lume. La nivel global, CX-5 rămâne cel mai bine vândut model Mazda.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Foto: Mazda

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare