Maserati Grecale este disponibil mild hybrid, iar electric din 2023

Autor: Cristian Gubandru
Maserati Grecale

Brandul italian de mașini sport de lux Maserati a lansat cel de-al doilea SUV al său, modelul Maserati Grecale.  Noul SUV italian este disponibil cu trei motorizări, cu combustie internă convențională, hybrid și, peste un an, electric. Primele mașini sunt așteptate în vara 2022.

Dezvoltat la Maserati Innovation Lab din Modena, noul SUV este produs la uzina Cassino. Grecale Folgore va fi primul SUV complet electric din istoria Maserati.

Maserati Grecale este disponibil în trei versiuni:

  • GT, propulsat de motorul mild hybrid de 2,0 litri benzină 300 CP;
  • Modena, cu motorizare mild hybrid de 2,0 litri benzină 330 CP;
  • Trofeo, echipat cu motorul V6 pe benzină de 3.0 litri și 530 CP bazat pe propulsorul Nettuno ce echipează supercarul MC20.

Maserati Grecale Trofeo atinge 100 de km/h în 3,8 secunde și o viteză maximă de 285 km/h.

În versiunea GT, Grecale are 4.846 mm lungime cu un ampatament de 2.901 mm, o înălțime de 1.670 mm, o lățime de 2.163 mm (inclusiv oglinzile exterioare), cu ecartamentul spate de 1.948 mm (și chiar mai mare pentru Trofeo).

V-ar putea interesa și:

SUV-ul dispune de cinci moduri de conducere: Comfort, GT, Sport, Corsa (doar pentru Trofeo) și Off-Road.

Maserati Grecale

La interior, specificațiile tehnice remarcabile includ cadranul tradițional al ceasului Maserati. Digital pentru prima dată. Totul este disponibil printr-o simplă atingere. Tehnologia este controlată prin intermediul ecranelor tactile: display-ul mare de 12.3 inch amplasat central, cel mai mare ecran instalat într-un Maserati, un alt ecran de 8.8 inch pentru comenzi suplimentare și un al treilea pentru pasagerii din spate.

Maserati Grecale

Sistemul audio Sonus Farber este disponibil în nivel Premium ce include 14 incinte acustice sau High Premium cu 21 de difuzoare.

Concurenții Maserati Grecale sunt SUV-urile Porsche Macan, BMW X4, Mercedes-Benz GLC Coupe, Alfa Romeo Stelvio.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare