Prețuri Maserati Grecale în România

Autor: Cristian Gubandru
Maserati Grecale

Cel de-al doilea SUV Maserati, modelul Maserati Grecale, a fost lansat în România în 2022. Maserati pătrunde într-un nou segment, D-SUV de lux. Grecale va fi primul SUV complet electric din istoria Maserati.

Dezvoltat la Maserati Innovation Lab din Modena, noul SUV este produs la uzina Cassino.

Motorizări Maserati Grecale

Trei versiuni sunt disponibile:

  • GT, propulsat de motorul mild hybrid cu patru cilindri capabil să livreze 300 CP;
  • Modena, cu motorizare mild hybrid cu patru cilindri de 330 CP;
  • Trofeo, echipat cu motorul V6 pe benzină de 3.0 litri și 530 CP bazat pe propulsorul Nettuno ce echipează supercarul MC20.

Pentru a completa gama, Grecale Folgore, versiunea 100% electrică cu tehnologie 400V va fi lansată anul viitor.

Prețuri Maserati Grecale în România

Noul SUV Maserati Grecale GT are un preț de pornire de 75500 euro cu TVA. Pentru echiparea Grecale Modena prețurile încep de la 85.000 euro cu TVA, iar pentru performantul Grecale Trofeo prețul este de 114.000 euro cu TVA.

În echiparea Grecale GT intră planșa de bord digitală de 12,3 inch și un al doilea ecran tactil de 8,8 inch, sistem audio Sonus Farber, climatizare în două zone, jante aliaj Thetis de 19 inch, blocuri optice full LED, frână de parcare electrică, inserții cromate.

De la echiparea Grecale Modena în echiparea de serie intră suspensia adaptivă Skyhook și jantele de aliaj Etere de 20 inchi. Pentru nivelul de top, Grecale Trofeo are jante de 21 inch Crio, etriere de culoare roșie, sistem de evacuare Trofeo cu patru terminații.

maserati grecale

Grecale Trofeo  accelerează pana la 00 km/h în 2,8 secunde și atinge o viteză maximă de 285 km/h.

În versiunea GT, Grecale are 4.846 mm lungime cu un ampatament de 2.901 mm, o înălțime de 1.670 mm, o lățime de 2.163 mm (inclusiv oglinzile exterioare), cu ecartamentul spate de 1.948 mm (și chiar mai mare pentru Trofeo). Portbagajul are de la 535 litri la 570 litri, în funcție de versiune.

Mașini plug in hybrid: 10 motive să iți cumperi una

Designul modelului Grecale îmbrățișează noul element vizual Maserati, care scoate în evidență fiecare nou model de la MC20. Partea frontală se remarcă prin grila joasă și impunătoare.

La interior, specificațiile tehnice remarcabile includ cadranul tradițional al ceasului Maserati. Digital pentru prima dată, se transformă într-un veritabil concierge accesibil prin comenzi vocale.

maserati grecale

Totul este disponibil printr-o simplă atingere, estetica interioară fiind extrem de curată. Tehnologia este controlată prin intermediul ecranelor tactile: display-ul mare de 12.3 inch amplasat central, cel mai mare ecran instalat într-un Maserati, un alt ecran de 8.8 inch pentru comenzi suplimentare și un al treilea pentru pasagerii din spate.

Experiența de la volan este gestionată de sistemul multimedia Maserati Intelligent Assistant (MIA), de sistemul infotainment de ultimă generație și de Maserati Connect.

Sunetul oferit de sistemul audio este împins la limitele absolute ale plăcerii de o experiență sonoră completă, asigurată de sunetul specific Maserati și de sistemul imersiv Sonus Faber 3D. Sistemul audio Sonus Farber este disponibil în nivel Premium ce include 14 incinte acustice sau High Premium cu 21 difuzoare.

Ceasul emblematic Maserati prinde o nouă viață, fiind acum un ceas complet digital distinct, situat în partea superioară a tabloului de bord. Fiind un element de design istoric și distinctiv al interioarelor Maserati, ceasul digital de nouă generație reprezintă un tribut adus extraordinarealor modele Maserati din trecut, dar și o proiecție către viitor.

Ceasul este configurabil de către utilizator de pe display-ul mașinii și permite acestuia să interacționeze cu mașina direct prin intermediul vocii, datorită funcției “Voice Recognition Feedback”.

V-ar putea interesa și:

Fiecare călătorie este transformată într-o aventură unică care combină confortul dinamic și experiență de condus de neuitat, făcută posibilă prin manevrabilitatea extraordinară oferită de noul sistem 100% Maserati Vehicle Dynamic Control Module (VDCM) și de controlul la 360° pe care îl oferă asupra mașinii. Opțiunea de control complet se traduce printr-o distincție clară între diferitele moduri de conducere: COMFORT, GT, SPORT, CORSA (doar pentru Trofeo) și OFF-ROAD.

Habitaclul este echipat cu un cluster digital color TFT standard de 12,3 inchi cu 4 configurații diferite (Classic, Evolved, Relaxed și Corsa – numai pentru Trofeo); un display de 8,8 inchi cu funcții multiple și control inteligent al gesturilor și Head Up Display (opțional), pentru a îmbunătăți siguranța și confortul la bord. HUD-ul are funcția de a face disponibile imediat câteva date utile de conducere, fără ca șoferul să-și ia ochii de la drum. Astfel riscul accidentelor este mai mic, iar șoferul este mai puțin stresat în timpul călătoriilor lungi.

Siguranța la condus este garantată de prezența sistemelor ADAS, precum cruise control, asistență la parcare, camera pentru marșarier (oferită standard), asistență activă la conducere, iar în plus față de toate acestea, opțional, clientul își poate echipa mașina cu ACC, cameră cu vedere panoramică sau recunoașterea semnelor de circulație.

Concurenții Maserati Grecale sunt SUV-urile Porsche Macan, BMW X4, Mercedes-Benz GLC Coupe, Alfa Romeo Stelvio.

Foto: EVmarket.ro

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare