Kia a dezvăluit noul sedan Kia K4

Autor: Dan Vache
kia k4

Kia a dezvăluit noul model global compact K4 cu patru uși la Salonul Auto Internațional de la New York. Prețurile, calendarul specific pentru lansarea pe piața europeană, detaliile de echipare și detalii suplimentare pentru modelul K4 vor fi anunțate în viitor.

K4 are un design atrăgător, o gardă la sol lată, linii ascuțite și un profil fastback. De asemenea, are grila tigru emblematică Kia.

Motorizări

K4 vine cu un motor pe benzină de 2 litri cu patru cilindri, care produce 147 cai putere, cu transmisie variabilă inteligentă (IVT) și unul de 1,6 litri cu patru cilindri, care oferă 190 cai putere, cu transmisie automată cu 8 trepte.

Suspensia spate standard multi-link este disponibilă pentru versiunea GT-Line (2.0 și 1.6 litri turbo).

Modelul K4 oferă standard conexiunea wireless Apple CarPlay și Android Auto și panou de bord multi-segment disponibil cu un display digital combinat de aproape 76 cm (30 inch), care permite vizualizarea mediului din jurul mașinii printr-un sistem de camere video.

Alte dotări sunt cheia digitală „Digital Key 2.0” cu Ultra Wideband, sistemul audio premium Harman Kardon, scaunele față încălzite și ventilate și trapa extinsă. Noul model este așteptat să fie oferit în cinci niveluri de echipare: LX, LXS, EX, GT-Line și GT-Line Turbo.

Dimensiuni

kia k4

Cu o lungime de 4,71 m și o lățime de 1,85 m, K4 este cel mai lat și are cea mai mare amprentă la sol din segmentul compact. Pasagerii din spate se vor bucura de călătorie cu un spațiu pentru picioare de 96,5 cm (38 inch) și un spațiu pentru cap, lider în clasa sa, de 94,7 cm (37,3 inch).

Oferite în dotarea standard, farurile și stopurile LED orientate vertical se inspiră din designul modelului emblematic EV9 și creează margini pronunțate prin semnătura luminii din față și din spate.

Ca și alte modele GT-Line din gama Kia, designul exterior etalează distinctiv modelul K4 GT-Line: fasciile unice față și spate, cu accente de negru lucios, linia centrală cromată satinată, jantele din aliaj de 18 inch și capacele oglinzilor, ornamentele geamurilor și pragurile laterale de culoare negru lucios.

Proiectoarele mici cu tehnologie LED, farurile de ceață LED și jantele din aliaj de 45,7 cm (18 inch) se adaugă exteriorului modelului K4 GT-Line Turbo.

Designul interior

Piesa centrală a panoului de bord lat și extins este instrumentația digitală integrată oferită standard. Sistemul de operare ultramodern Connected Car Navigation Cockpit (ccNC) cu capacitate OTA (Over The Air Updates), care a debutat pentru prima dată pe modelul emblematic EV9, proiectează pe o suprafață combinată de aproape 76 cm (30 inch) dintr-un centru de comandă cu afișaj digital.

Sistemul ccNC procesează mai rapid și cu o fidelitate mai mare, cu butoane de control rapid utilizate frecvent, disponibile cu o simplă glisare pe ecran. Conexiunea wireless Apple CarPlay și Android Auto este oferită standard pentru toate modelele K4.

V-ar putea interesa și:

Cheia digitală 2.0 cu tehnologie Ultra Wideband permite clienților să-și folosească dispozitivele inteligente Apple și Samsung compatibile sau un card inteligent compatibil NFC ca chei virtuale ale automobilului pentru a bloca, debloca și conduce.

Interiorul aerisit al modelului K4 este disponibil fie în culoarea Medium Gray (pentru versiunile de echipare LX/LXS/EX) fie Slate Green (pentru versiunea de echipare EX), iar modelele GT-Line adaugă culorile Onyx și Off-White. Scaunele față încălzite sunt oferite standard pentru modelul K4 GT-Line și echipările superioare, iar scaunele ventilate, precum și funcția de memorie a scaunului șoferului sunt opționale. Un volan cu trei spițe este unic pentru modelele K4 GT-Line.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare