Noul Kia Niro: imagini, detalii și data de lansare

Autor: EVmarket Romania
Noul Kia Niro

A doua generație Kia Niro a fost dezvăluită. Noul model ajunge pe piață în 2022, cu opțiuni hibride (HEV), plug-in (PHEV) și electrice (BEV).

Kia a prezentat noile Kia Niro și Kia e-Niro, dezvăluind o reproiectare uimitoare și caracteristici pentru a-i spori sustenabilitatea. Noul Niro beneficiază de o caroserie mai mare, care oferă un spațiu interior și o capacitate de depozitare bună.

Crossover-ul de dimensiuni medii este din nou disponibil cu trei opțiuni de propulsie: unul hibrid tradițional, unul hibrid plug-in și o versiune complet electrică. Modelul va rivaliza cu Skoda Enyaq, Toyota Yaris Cross, când va fi scos la vânzare anul viitor.

Dimensiunile noului Niro au crescut față de predecesorul său, cu o lungime de 4.420 mm, o lățime de 1.825 mm, o înălțime de 1.545 mm și un ampatament de 2.720 mm, în creștere cu 65 mm, 20 mm, 10 mm și, respectiv, 20 mm.

Prin repoziționarea bateriei de 12V a modelului Niro în afara axei roților și, în schimb, integrând-o alături de bateria de înaltă tensiune din partea de jos a scaunelor din spate, capacitatea de încărcare a portbagajului modelului Niro HEV ajunge la 451 de litri (VDA), cu 15 litri mai mult decât predecesorul său.

Kia Niro HEV

Modelul HEV dispune de motorul pe benzină Kia Smartstream, de 1.6 litri GDI. Unitatea cu patru cilindri produce o putere maximă de 105 CP alături de un cuplu de 144 Nm (14.7 kgf.m), în timp ce tehnologiile îmbunătățite de răcire, frecare și ardere asigură o eficiență maximă a combustibilului. Atunci când este combinat cu motorul electric de tip „permanent magnet synchronous” de 32 kW, modelul HEV produce o putere maximă combinată de 141 CP.

Motorul GDI de 1.6 litri este cuplat la a doua generație a transmisiei automate cu dublu ambreiaj cu 6 trepte (6DCT) care a fost atent proiectată și optimizată pentru a crește eficiența și a reduce greutatea.

Modelul Niro este echipat cu noul mod de condus inovator Green Zone Drive de la Kia, care activează automat funcționarea mașinii numai cu propulsie electrică pentru a asigura mobilitatea cu emisii zero în anumite medii și situații de rulare.

De exemplu, atunci când conduceți în zone verzi, cum ar fi zonele rezidențiale, sau școli și spitale din apropiere, modelul Niro HEV utilizează automat energia electrică pe baza datelor de navigație și istoricului de condus. De asemenea, șoferul poate seta zone verzi dedicate în sistemul de navigație pentru a reduce poluarea în zone precum cele din apropierea casei sau a locului de muncă.

Sistemul inteligent de frânare regenerativă Kia le permite șoferilor să aleagă dintr-o serie de niveluri de regenerare pentru a încetini cu ușurință mașina și pentru a recupera energia cinetică în vederea maximizării autonomiei. Sistemul poate calcula cantitatea de energie regenerabilă necesară utilizând informațiile radar și de nivelul de înclinare al suprafeței de rulare. Sistemul permite mașinii să colecteze cantitatea maximă de energie din utilizarea frânelor, în timp ce oprește ușor automobilul.

Noua Kia Niro preia influențe din conceptul Habaniro 2019 al mărcii

Designul frontal și efectul bicolor asupra stâlpilor C ai mașinii sunt preluați de la conceptul Habaniro. În mod neobișnuit, stâlpul C adăpostește și lămpile spate așezate vertical – separându-le vizual de hayon – care adoptă o formă de bumerang.

Principala diferență vizuală dintre hibridul Niro și E-Niro complet electric este un port de încărcare integrat în partea frontală a acestuia din urmă.

Cabina lui Kia Niro a fost, de asemenea, complet actualizată. O linie curbată curge pe ornamentele ușilor, Kia susținând că liniile opuse orizontale și diagonale ale mașinii „creează o estetică liniștitoare”.

Noul Kia Niro Noul Kia Niro Noul Kia Niro

Bordul este dominat de un afișaj mare, dintr-o singură piesă, care combină instrumente digitale și un ecran de infotainment cu ecran lat, cu comenzi separate de climatizare. O nouă bandă de iluminare ambientală traversează panoul de bord, în timp ce consola centrală conține dispozitive de comutare fizice și selectorul de mod rotativ.

V-ar putea interesa și:

O nouă suspensie și un nou sistem de direcție au fost optimizate pentru a asigura o experiență de condus confortabilă și armonioasă. Pe axa din față, noul Niro beneficiază de o suspensie de tip MacPherson, în timp ce axa spate primește o configurație cu patru brațe.

Geometriile roților din față și din spate au fost reglate pentru o mai bună capacitate de răspuns, stabilitate și confort la rulare, în timp ce un raport optimizat al casetei de direcție și un nou mecanism cu fricțiune redusă îmbunătățesc comunicarea direcției cu șoferul. Izolația suplimentară a fost introdusă în jurul structurii automobilului pentru a ajuta la combaterea zgomotului nedorit al motorului și al drumului.

Kia menționează utilizarea materialelor durabile în cabina noului Niro. De exemplu, vopseaua de pe panourile ușilor este pe bază de apă și fără substanțe precum benzen și toluen.

Singura tehnologie despre care Kia a anunțat detalii până acum este un nou „Greenzone Drive Mode”. Folosind geofencing, poate comuta automat versiunile hibride ale lui Niro la modul complet electric în „zonele verzi”, cum ar fi zonele rezidențiale urbane sau în afara școlilor și spitalelor. Șoferul își poate înregistra propriile zone verzi în sistemul de navigație al mașinii.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare