Kia introduce precondiționarea bateriei pentru modelele EV6 mai vechi

Autor: Cristian Gubandru
kia ev6 electric, kia electric cars recall

Kia oferă acum o actualizare software pentru modelul Kia EV6 2022, care accelerează procesul de încărcare la temperaturi scăzute.

Condiționarea bateriei, care este standard la modelele EV6 2023, noile EV6 GT și Niro EV, poate fi acum adăugată opțional la toate mașinile Kia EV6 2022.

Proprietarii vor trebui să viziteze dealerul Kia pentru a face acest lucru. Actualizările de software over-the-air vor fi posibile pentru toate vehiculele Grupului Hyundai din 2025 și modelele nou lansate din 2023.

Precondiționarea necesită ca temperatura bateriei să fie sub 21 de grade și nivelul de încărcare să fie peste 24%.

Potrivit Kia, precondiționarea ar trebui să reducă timpul de încărcare cu până la 50% dacă bateria este adusă la o temperatură optimă de funcționare înainte de încărcarea rapidă.

În cât timp se încarcă KIA EV6

Totuși, această îmbunătățire depinde de cifrele inițiale pe care Kia se bazează: în condiții optime, mașina electrică se poate încărca de la 10% la 80% în 18 minute. La 5 grade Celsius, Kia spune ca timpul este de „aproximativ 35 de minute” fără condiționarea bateriei.

Cu toate acestea, testele practice au arătat timpi de încărcare semnificativ mai lungi, chiar și când este mai cald.

Dacă bateria Kia EV6 ajunge într-adevăr în intervalul optim de temperatură cu precondiționarea, reducerea timpului de încărcare ar fi chiar mai mare de 50%.

V-ar putea interesa și:

kia ev6 electric

Kia EV6

Din punct de vedere hardware, EV6 din 2022 are deja sistemul de încălzire a bateriei. Actualizarea software-ului este în principal pentru sistemul de navigație, deoarece ghidarea către un încărcător rapid DC activează automat condiționarea bateriei. Activarea manuală a precondiționării nu este posibilă.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare