Google Cloud și Kia au dezvoltat un manual bazat pe AI

Autor: Cosmin Lixandru
kia ev6 gt

Google Cloud, Kia și Megazone au dezvoltat aplicația Kia Owner’s Manual, bazată pe inteligență artificială (AI), care explică numele și funcțiile modelelor Kia folosind camera smartphone-ului.

Kia Motors va lansa aplicația Kia Owner’s Manual în mod secvențial din a doua jumătate a anului 2020, începând cu mașinile noi programate să fie lansate în întreaga lume.

Kia, Google și Megazone

Kia, Google și Megazone s-au concentrat pe recunoașterea simbolurilor de pe butoane, care fac ca aplicația să fie compatibilă cu orice model nou, deoarece simbolurile vehiculelor sunt universale.

Asocierea cu Google Cloud și Megazone face ca noua aplicație ‘Kia Owner Manual’ să poată fi personalizată și adaptată pentru zeci de piețe globale ale Kia.

Prin aplicarea tehnologiei unice de învățare a imaginilor bazată pe platforma AI utilizată de Google Cloud, funcția Scanner de simboluri a aplicației permite identificarea precisă a simbolurilor butoanelor din interiorul automobilului din orice unghi.

V-ar putea interesa și:

Dacă un utilizator scanează cu un smartphone simbolul cruise control situat pe volan, platforma AI va recunoaște imaginea prin intermediul comunicării cu serverul. Apoi, smartphone-ul afișează instantaneu un videoclip care prezintă funcțiile detaliate ale sistemului cruise control.

Manual digital Kia

Kia Owner’s Manual App servește ca manual de utilizare digital, cu funcție de căutare. De asemenea, oferă un index al simbolurilor și un index al indicatorilor de avertizare, oferind o listă ilustrată a acestora, precum și definițiile lor.

„Suntem încântați să colaborăm cu Kia la această aplicație inovatoare a Platformei AI, care este deja utilizată în industria auto pentru a ajuta la automatizarea procesului de control vizual al calității. Noul manual de utilizare digital al proprietarului bazat pe AI este un exemplu excelent despre tipul de provocări pe care le poate rezolva AI și cum poate contribui la îmbunătățirea experienței clienților”, a declarat Kiyoung Choi, Country Director al Google Cloud Korea.

Kia Motors intenționează să dezvolte servicii de confort suplimentare, încorporând tehnologii inteligente inovatoare prin experiența de colaborare cu Google Cloud.

V-ar putea interesa și:

Kia a oferit clienților pe anumite piețe aplicații mobile care utilizează realitatea augmentată (Augmented Reality – AR) începând cu 2017. Cu toate acestea, utilizarea pe scară largă a aplicației a fost limitată, deoarece a necesitat măsurarea tuturor layout-urilor și a butoanelor pentru fiecare model nou.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter și LinkedIn

Știri similare