O mașină electrică a primit zero stele la testele Latin NCAP

Autor: EVmarket Romania
Jac E10x Lantin NCAP

Programul de evaluare a mașinilor noi pentru America Latină și Caraibe, Latin NCAP, arată un rezultat îngrijorător de zero stele pentru mașina electrică JAC E10X.

Primul vehicul electric testat de Latin NCAP, JAC E10x numit și e-JS1, E-S1, produs în China și asamblat în Mexic, a obținut zero stele.

JAC E10X, mașină electrică care oferă două airbag-uri în standard, a fost testată la impactul frontal, impactul lateral, impactul din spate și protecția pietonilor.

Modelul a arătat o structură instabilă. Șoferul are o protecție slabă în zona picioarelor în impactul frontal, dar și a pieptului, ceea ce înseamnă o probabilitate mare de a se răni.

Sistemul de oprire de urgență pentru prevenirea riscului de electrocutare după un accident nu a funcționat la testul de impact frontal, creând riscuri suplimentare grave care nu trebuie trecute cu vederea. În urma impactului lateral întreruperea a indicat că a fost declanșată, dar mașina mai avea energie de la baterie pentru a continua să funcționeze.

„Latin NCAP este foarte preocupat de rezultatul JAC și de lipsa de răspuns din partea producătorului de mașini. Mitul potrivit căruia consumatorii de obicei leagă vehiculele electrice de înaltă tehnologie și vehicule mai sigure s-a dovedit a fi greșit și reafirmă că, la fel ca orice altă mașină, siguranța lor trebuie evaluată. Latin NCAP invită JAC să îmbunătățească această mașină sau orice alt model pentru a le arăta consumatorilor că flota JAC are mașini mai performante în materie de siguranță”, a declarat Alejandro Furas, secretarul general al Latin NCAP.

VIDEO: JAC E10X (2 airbag-uri) – zero stele la Latin NCAP

În impactul lateral, protecția adulților a fost scăzută, deoarece pieptul și pelvisul au prezentat o protecție slabă. Testul de lovitură din spate a arătat o protecție slabă a gâtului.

Mașina nu oferă airbag-uri laterale de protecție a capului, frânare de urgență autonomă (AEB) și nicio schiță de salvare pentru descarcerare.

Protecția ocupanților copiilor a arătat performanțe scăzute. Vehiculul nu oferă marcajul corespunzător pentru ancorajele ISOFIX și nu are comutator de dezactivare a airbag-ului atunci când pe scaunul din față este instalat un scaun de copil.

V-ar putea interesa și:

„Ne surprinde faptul că o companie la fel de nouă precum JAC a decis să parieze pe o siguranță atât de slabă pentru un vehicul cu care, cu siguranță, căuta să-și extindă acoperirea pieței în rândul vehiculelor electrice”, spune Stephan Brodziak, președintele Latin NCAP.

Programul Latin NCAP a fost lansat în 2010 pentru a dezvolta un sistem regional de evaluare independentă a rezistenței la impact și a siguranței în America Latină și Caraibe (LAC). Latin NCAP reproduce programe similare de testare dezvoltate în America de Nord, Europa, Asia și Australia și care s-au dovedit a fi foarte eficiente în îmbunătățirea siguranței autovehiculelor. Din 2010, Latin NCAP a publicat rezultatele a peste 150 de modele.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare