Hyundai a prezentat cea de-a doua generație a SUV-ului Hyundai Kona

Autor: Cristian Gubandru
Hyundai Kona 2023

Noul Hyundai Kona a crescut în dimensiuni față de generația anterioară și a primit un design futurist, mai dinamic. Hyundai a creat întâi designul versiunii electrice și apoi l-a adaptat pentru versiunile hibride și termice.

Cea de-a doua generație a SUV-ului Hyundai Kona va fi disponibilă în patru variante: complet electric (EV), full hibrid (HEV), motor cu combustie internă (ICE) și sportiv N Line, cu o arhitectură universală pentru toate motorizările și un stil unic pentru fiecare.

Kona a evoluat din toate punctele de vedere pentru a îmbrățișa o gamă și mai largă de diversitate.

„Noul Kona a evoluat într-un SUV mai mare, dar încă centrat pe oraș, cu un stil mai îndrăzneț, care transmite o prezență mai dinamică și un interior centrat pe șofer. Pentru a oferi clienților mai mult spațiu, noul model a crescut la 4.355 mm în lungime, fiind cu 150 mm mai lung decât generația anterioară EV. De asemenea, a câștigat 25 mm în lățime și 60 mm în lungimea ampatamentului în comparație cu modelul anterior, fără a-și pierde nimic din identitatea sa iconică de design”, a declarat SangYup Lee, vicepreședinte executiv și șef al Centrului de design Hyundai.

Spre deosebire de majoritatea vehiculelor care sunt disponibile cu o varietate de sisteme de propulsie, Kona a început cu designul variantei EV, care a fost apoi adaptat pentru modelele ICE, HEV și N Line.

Această abordare neconvențională a permis lui Hyundai să aducă gândirea de design centrată pe tehnologie pentru toate variantele Kona. În ciuda arhitecturii comune, modelul EV, ICE/HEV și sportivul N Line au un stil futurist distinctiv.

FOTO: Noul Hyundai Kona

Există mai multe variații de stil între variantele de motorizare. Kona electric primește detalii grafice sub formă de pixeli pe grila frontală și bara de protecție spate, jante pe 19 inch, oglinzi laterale și plafon negru opționale.

Echiparea N Line dispune opțional de oglinzi laterale și plafon negre, un spoiler nou, bare de protecție mai agresive în față și în spate, jante din aliaj distinctive de 19 inch, un prag lateral argintiu și două țevi de evacuare.

Arhitectura universală derivată din EV găzduiește un aspect minimalist, oferind un spațiu versatil pentru șofer și pasageri.

Ecranele duble de 12,3 inch pentru sistemul de infotainment și tabloul de bord conferă o impresie de înaltă tehnologie. Iluminarea ambientală îmbunătățește experiența utilizatorului și confortul.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare