Prețul Honda e:Ny1 în România

Autor: Cristian Gubandru
A+A-
Reset
Honda e:Ny1

Honda e:Ny1, primul SUV electric al japonezilor, asemănător cu Honda HR-V, este disponibil pe piața din România la un preț de 51.500 euro cu TVA în echiparea Advance, tracțiune 4×2. Primele unități vor fi livrate la începutul anului 2024.

Cel de-al doilea vehicul electric al Honda, e:Ny1, este un SUV compact de segment B, construit pe platforma e:N Architecture F, concurent cu Peugeot e-2008 și Hyundai Kona Electric.

Japonezii mizează pe acest SUV electric și spun că modelul de oraș electric Honda e nu va primi un succesor.

Oferind un design proaspăt, distinctiv și cea mai recentă tehnologie avansată, e:Ny1 urmează filozofia de dezvoltare centrată pe om a Honda. Modelul prezintă o identitate electrică complet nouă pentru Honda.

Review: Cupra Born 58 kWh. Autonomie reală și consum

În plus, un nou tip de litere scrie „Honda” pe hayon pentru un aspect premium care va apărea pe viitoarele vehicule electrice ale mărcii.

Honda e:Ny1

Baterie și autonomie Honda e:Ny1

Honda e:Ny1 are tracțiune față și un motor electric care dezvoltă 204 CP și 310 Nm. Un șasiu complet nou dezvoltat special pentru vehiculele electrice cu baterie asigură o rigiditate la torsiune îmbunătățită – cheia pentru aceasta este oțelul de înaltă rezistență, utilizat în 47% din structura lui e:Ny1.

Top 10 SUV-uri electrice pe care posesorii regretă că le-au cumpărat

Bateria are o capacitate de 68.8 kWh și o autonomie de până la 412 kilometri WLTP. La o stație DC, SUV-ul japonez se încarcă de la 10% la 80% în 45 de minute.

Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc in 7,6 secunde.

Interior

O consolă centrală complet nouă oferă un aspect simplu cu butoane ușor accesibile, opțiuni multiple de stocare și încărcare fără fir.

Honda e:Ny1

Un ecran tactil mare de 15,1 inch oferă o suită cuprinzătoare de opțiuni de infotainment și de conducere. De aici se controlează și sistemul de climatizare.

V-ar putea interesa și:

În standard, SUV-ul electric are faruri și stopuri LED, plafon panoramic, tapițerie din piele sintetică, scaune față încălzite și sistemul Honda Parking Pilot.

Pe lista de tehnologii sunt: cruise control adaptiv, asistentul pentru menținerea benzii de circulație, sistemul de avertizare pentru coliziuni frontale, avertizare unghi mort și recunoașterea semnelor de circulație.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare