Noua Honda Civic Si: dotări, motorizare și debutul pe piață

Autor: EVmarket Romania
Honda Civic Si

Honda a prezentat noua generație Honda Civic Si, care are sub capotă un motor de 1.5 litri turbo cu 202 cai putere și 260 Nm cuplu. Debutul pe piață va avea loc până la finalul anului.

Honda Civic Si are performanțe îmbunătățite prin modificarea curbelor de putere și cuplu. Cuplul motor va fi livrat cu 300 rpm mai devreme (între 1.800 și 5.000 rpm), iar vârful de putere va fi susținut pe o plajă mai mare de turații.

Motorul Honda Civic Si a fost calibrat astfel încât să ofere mai multă putere între 6.000 și 6.500 de rotații pe minut.

Japonezii spun că au modificat și transmisia manuală cu șase trepte la noua Honda Civic Si pentru performanțe mai bune.  Cursa schimbătorului este cu 10% mai scurtă decât înainte. În plus, sistemul rev-matching va ajusta automat turațiile motorului atunci când șoferul schimbă vitezele.

Civic Si va fi echipat cu un diferențial cu alunecare limitată, cu punte spate independentă, cu un sistem nou de evacuare cu două terminații și cu un sistem de frânare mai performant: frâne cu discuri de 12.3 inch pe față și 11.1 inch pe spate.

La exterior, Honda Civic Si iese în evidență prin jante de 18 inch finisate în negru, caroseria în culoarea Blazing Orange Pearl, aripa spate restilizată, spoilere cu design ceva mai agresiv, două terminații pentru sistemul de evacuare, faruri și stopuri LED, eleron negru, oglinzi exterioare vopsite în aceeași culoare.

Interiorul va fi echipat, în standard, cu scaune sport cu tetiere încorporate, cusături constrastante roșii, elemente din aluminiu și instrumentar de bord digital, cu ecran de 7 inch, display central de 9 inch și un sistem audio Bose cu 12 incinte.

V-ar putea interesa și:

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare