Noua Honda Civic e:HEV dispune de două motoare electrice

Autor: Cristian Gubandru
Honda Civic

Honda a dezvăluit noua generație Honda Civic e:HEV (hybrid electric vehicle) pentru Europa. Aceasta este cea de-a 11-a generație a emblematicei mașini compacte japoneze. Modelul va fi disponibil exclusiv full hybrid începând din toamna anului 2022.

Noua Honda Civic are o siluetă elegantă și sportivă, care a fost obținută prin coborârea liniei capotei cu 25 mm față de generația anterioară, în timp ce suprafața de sticlă a fost mărită pentru a crea un interior luminos și aerisit.

Ampatamentul noului Civic a fost mărit cu 35 de milimetri, lucru care permite un spațiu mărit la interior și un aspect mai aerisit.

Bazat pe principiul „Man-Maximum, Machine-Minimum”, caroseria noului Civic dispune de suprafețe rafinate și elegante. Profilul noului model este mai bine proporționat grație repoziționării montantului A, aliniat cu centrul roții din față.

V-ar putea interesa și:

Acoperișul este mai înalt față de generația anterioară, iar suprafața geamurilor a fost mărită pentru a oferi un spațiu mai mare la interior și o vizibilitate mai bună pentru șofer.

Hayonul a fost fabricat, pentru prima dată, folosind rășină, datorită unui nou proces avansat de fabricație, pentru a reduce greutatea cu 20%. Oglinzile sunt montate direct pe ușă pentru a elimina unghiul mort și pentru a crește siguranța șoferului.

Honda Civic hibrid dispune de două motoare electrice

Sistemul hibrid este compus dintr-un nou motor de 2,0 litri cu injecție directă DOHC i-VTEC pe benzină și două motoare electrice alimentate de o baterie litiu-ion cu 72 de celule.

Civic e:HEV are 183 de cai putere (135 de kilowați) și un cuplu de 315 Nm. Noul Civic are emisii de CO2 sub 110 grame pe km. Mașina japoneză vine cu patru moduri de conducere: Eco, Normal, Sport și Individual.

Noul Civic va fi disponibil în trei linii de echipare: Elegance, Sport și Advance.

Echipările Elegance și Sport primesc opt difuzoare, în timp ce echiparea Advance dispune de 12 difuzoare premium BOSE. Sistemul multimedia este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto.

Honda Civic

V-ar putea interesa și:

Versiunea europeană a hatchback-ului Civic va fi asamblată la uzina Yorii din Japonia.

Concurenții Honda Civic sunt modelele Volkswagen Golf, Ford Focus și noul Peugeot 308.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn