Ce mașini Honda vor fi lansate în România în 2023

Autor: Cristian Gubandru
masini honda 2023

Honda Trading România, importatorul brandului japonez pe plan local, va lansa anul acesta trei modele noi de mașini Honda în a doua jumătate a anului: CR-V e:HEV, Jazz facelift și cea dea șasea generație Type R.

Mașini Honda 2023

Honda CR-V

Anul trecut, Honda a prezentat, oficial, cea de-a șasea generație a SUV-ului de dimensiuni compacte CR-V.  Noul CR-V este mai lung cu 68 de milimetri decât generația anterioară, iar ampatamentul este mai lung cu 40 de milimetri.

Pe piața europeană, SUV-ul japonez C-RV va fi disponibil PHEV (plug-in hybrid) și HEV (full hybrid).

Noul Honda CR-V este oferit, în echiparea de bază, cu un motor pe benzină de 1.5 litri de 190 de cai putere.

Cel de-al doilea motor este un hibrid în ciclul Atkinson de 2.0 litri, care dezvoltă 204 cai putere și 335 Nm. Ambele motoare sunt cuplate la o cutie de viteze CVT, iar puterea este transmisă către toate roțile, cu ajutorul sistemului de tracțiune integrală Honda Rear Time.

Galerie foto C-RV 2023

Honda Type R

Anul acesta va ajunge în România și cea de-a șasea generație Honda Typer R.

Noua Honda Typer R păstrează combinația de culori roșu-negru pentru interior. Aici regăsim scaunele sport, cusăturile contrastante și un bord preluat de la Civic, inclusiv display-ul central de 10.2 inch. Este disponibil un mod de rulare R+, care modifică grafica instrumentarului digital de bord.

Noul Civic Type R are un motor turbo de 2.0 litri K20 329 CP, transmisia manuală cu 6 trepte și mai multă putere față de modelul anterior pe care o livrează punții față prin intermediul unui diferențial cu alunecare limitată. Viteza maximă este de 275 km/h. Modelul accelerează până la 100 de km/h în 5,4 secunde.

Galerie foto Type R 2023

VIDEO noua Honda Type R

Honda Jazz facelift

Jazz și Jazz Crosstar au primit un facelift minor. Sistemul de propulsie e:HEV revizuit oferă o manevrabilitate îmbunătățită și mai multă putere (122 CP).

Motorul electric a înregistrat o creștere de putere cu 10 kW (14 CP), iar motorul generator a înregistrat, de asemenea, o creștere a puterii cu 8 kW. Motorul pe benzină de 1,5 litri a câștigat 7 kW pentru a produce acum un maxim de 79 kW (107 CP). Cuplul rămâne la 131 Nm.

Jazz 1.5 e:HEV poate rula, în oraș, până la 80% din timp doar electric, deși este un full hibrid (nu se încarcă la priză), întrucât motorul pe benzină în cea mai mare parte din timp produce energie.

Galerie foto Jazz

V-ar putea interesa și:

Mașini Honda 2024

În 2024, Honda va lansa două modele noi: SUV-ul Honda ZR-V și crossoverul electric Honda E:NY1.

Noul SUV ZR-V de segment C, model full hybrid, va fi poziționat în gama de mașini Honda între HR-V și CR-V.

honda zr-v

Honda E:NY1 este un nou crossover electric, care are caroseria asemănătoare cu HR-V-ul actual. Este un SUV compact, de segment B, cu zero emisii.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare