Ce mașini Honda hibride vor fi lansate în România în 2022

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
honda hr-v hibrid

Honda Trading Romania, importatorul mașinilor japoneze Honda pe plan local, va lansa în 2022 două modele noi hibride: HR-V e:HEV și Civic 5D e:HEV.

Honda a prezentat cea de-a treia generație a crossoverului HR-V hybrid în 2021, care va disponibil în Europa doar cu acest sistem hibrid de propulsie. Este o motorizare hibridă, fără încărcare la priză, fiind un automobil full hybrid. Tehnologia se numește e:HEV, care înseamnă „vehicul electric hibrid”.

Honda HR-V e:HEV

Noul SUV HR-V e:HEV, fabricat la uzina din Suzuka, va ajunge la clienții din România care l-au comandat, în luna martie.

honda hr-v hibrid

Puterea dezvoltată de hibrid este de 132 de cai putere și 253 Nm. Consumul declarat de japonezi pentru hibrid este de 5,4 l/100 de kilometri, în ciclul WLTP.

Sistemul de propulsie hibrid e:HEV al HR-V este compus dintr-un motor pe benzină și unul electric, un generator și o baterie Li-Ion. Pe modelul Honda Jazz, acesta are 109 CP și este format din motorul de 1,5 litri benzină 132 CP și un motor electric.

Hibridul HR-V e:HEV accelerează până la 100 de km/h în 10,6 secunde.

Cum funcționează sistemul hibrid Honda

Sistemul hibrid are trei moduri de rulare care se schimbă automat în funcție de drum. Dacă pe autostradă se menține viteza constantă, modelul folosește modul Engine Drive. În cazul unei accelerări mai puternice, modelul trece în modul Hybrid Drive.

Modelele hibrid mai dispun și de modurile Sport, Econ și Normal. Hibridul poate recupera energie la frânare prin modul B care reglează nivelul de recuperare.

spate honda hr-v

Noul HR-V va păstra scaunele Magic Seats, care au un sistem pentru spătarul banchetei ce permite să fie pliat și ridicat.

Noutățile la interior sunt: un nou sistem de circulație a aerului în habitaclu, guri de ventilație, o nouă planșă de bord, un nou volan și un nou sistem multimedia.

Honda Civic 5D e:HEV

Un alt model nou japonez care va ajunge in 2022 pe piata din Romania este noul Civic 5D e:HEV. Honda Trading Romania se așteaptă ca primele unități să ajungă în luna decembrie.

Noua generație Civic 5 uși pentru piața europeană va fi disponibilă doar cu sistem de propulsie hibrid. Versiunea europeană Civic Hatchback a celei de-a 11-a generații va avea sistemul hibrid e:HEV fără încărcare la priză (Civic e:HEV).

honda civic hybridNoul Civic sedan și hatchback sunt identice, diferența este în partea din spate, care a fost redesenată. Stopurile au fost revizuite și sunt unite de o bandă subțire.

civic hibrid

La interior, versiunea hatchback are bancheta rabatabilă 60/40, ceea ce permite un volum mai mare de încărcare.

Honda civic hibrid

Honda a confirmat lansarea noilor Civic Hybrid și Civic Type R pentru 2022.

Prima generație Honda Civic a fost lansată în 1972 și vândută în peste 27 de milioane de unități în 170 de țări.

V-ar putea interesa și:

Sistemul de propulsie hibrid ar putea ajuta brandul să respecte reglementările mai stricte privind emisiile din Europa pentru că Honda renunță la motoarele pe benzină și diesel.

Producătorul de mașini japonez Honda are în plan ca începând din anul 2023 să aibă la vânzare doar modele electrice și hibride în Europa.

V-ar putea interesa și:

Din gama Honda mai fac parte și modelele Jazz & Jazz Crosstar, CR-V, Honda e și Civic Type R, ultimul model cu combustie exclusiv termică.

Foto: Honda

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare