Ford Fiesta ar putea fi eliminat din gamă în 2023

Autor: Cristian Gubandru
ford fiesta

Producția actualului Ford Fiesta, care se va încheia până la jumătatea anului 2023, ar putea fi ultima. Modelul de oraș ar putea fi eliminat din gama Ford.

Motivul pentru care modelul Ford Fiesta ar putea fi eliminat este în primul rând costul în creștere al mașinilor mici și al vânzărilor scăzute în acest sector, în comparație cu SUV-urile mici, care sunt mai populare.

Fiesta este unul dintre cele mai comercializate modele ale Ford, cu peste 16 milioane de unități vândute începând cu anul 1976. Cea de-a șaptea generație a fost lansată în 2017.

„Pe măsură ce ne pregătim pentru tranziția către un viitor electric, vom întrerupe producția de S-MAX și Galaxy în Valencia, Spania, în aprilie 2023, și Fiesta din Köln, Germania, până la sfârșitul lunii iunie 2023”, spune Ford.

Oficialii Ford au declarat pentru Auto Express, că Ford accelerează eforturile către electrificare și își revizuiește portofoliul de vehicule în conformitate cu această strategie.

Ford trece printr-o tranziție uriașă către o linie complet electrică și a confirmat anul acesta că SUV-ul compact Puma va fi disponibil ca mașină complet electrică până în 2024.

Puma EV ar putea împărtăși componente, inclusiv elemente ale platformei sale, cu vehiculele electrice Transit Courier și Tourneo Courier pentru a menține prețurile accesibile. Producția va avea loc tot la Craiova, în România.

Trecerea Ford la mobilitatea electrică va transforma uzina sa din Köln – unde este construit în prezent Fiesta – într-un centru de producție de vehicule electrice, care va produce modele cu emblema Ford bazate pe platforma Volkswagen Group MEB pentru mașini electrice, în urma unei relații între cele două companii. Primul model Ford, care va utiliza această tehnologie, va intra în producție anul viitor.

Ford EcoSport iese din producție în 2022

Ford a anunțat că producția SUV-ului de clasă mică Ford EcoSport se va încheia până la finalul acestui an, deoarece fabrica de la Craiova se va concentra tot mai mult pe un viitor construit pe producția de vehicule comerciale și electrice.

V-ar putea interesa și:

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare