Fiat a lansat noul Fiat Doblo, disponibil și electric (e-Doblo)

Autor: Cristian Gubandru
fiat doblo electric

Fiat a lansat cea de-a treia generație a modelului Fiat Doblo, care este disponibil acum și electric (e-Doblo). Noile modele vin în variante LCV și MPV și sunt versiuni ale altor modele Stellantis: Citroën Berlingo, Peugeot Rifter și Opel Combo Life, precum și Toyota ProAce City Verso.

Începând cu designul exterior, e-Doblo (Doblo electric) se diferențiază datorită grilei frontale elegante, cu accente cromate și a inscripției Fiat dedesubt. Restul părții din față este împrumutată de la varianta LCV a lui Citroën Berlingo, inclusiv farurile și bara față din plastic nevopsită.

Restul caroseriei Fiat e-Doblo este identică cu a celorlalte modele în afară de logo-urile Fiat și e-Doblo de pe hayon, noua nuanță exterioară Mediterraneo Blue și jantele din aliaj de 16 inchi.

Aceeași temă continuă și în interiorul cabinei, unde doar logo-ul Fiat de pe volan te face să crezi că nu conduci un Berlingo. MPV-ul vine cu un grup de instrumente digitale și un ecran tactil de infotainment de 8 inch, cu un afișaj head-up opțional și o oglindă retrovizoare digitală de 5 inch.

fiat doblo

Fiat E-Ulysse, un monovolum electric cu 330 KM autonomie

Magic Top, disponibil opțional, aduce mai multă lumină în interiorul cabinei și compartimente suplimentare de depozitare pentru obiectele personale.

E-Doblo are cinci locuri individuale și opțional Magic Window, care permite deschiderea lunetei separat de hayon.

Furgoneta Doblo este identică cu versiunea pentru pasageri, deși geamurile laterale au fost înlocuite cu panouri. Spre deosebire de MPV-ul care vine doar în stilul caroseriei cu ampatament scurt și cinci locuri, LCV-ul este disponibil și cu ampatament lung și în trei forme (Van, Crew Cab, Combi).

Sarcina utilă este de până la 800 kg pentru versiunea electrică și de până la 1.000 kg pentru modelele alimentate cu motoare pe combustibil.

Zona de încărcare poate ține până la doi europaleți cu un volum maxim de 4,4 metri cubi în Doblo cu ampatament lung, mai puțin decât cei 5 metri cubi ai generației anterioare.

Ca și în cazul întregii flote de monovolume Stellantis din Europa, versiunea pentru pasageri este disponibilă exclusiv în formă electrică.

Motorizări Fiat Doblo

E-Doblo este echipat cu un singur motor electric montat în față care produce 134 CP (100 kW / 136 CP) și 260 Nm (192 lb-ft) de cuplu și o baterie de 50 kWh.

Fiat Doblo electric are o autonomie de peste 280 km (174 mph) în ciclul WLTP și acceptă încărcare rapidă de până la 100 kW (80% în 30 de minute), în timp ce viteza maximă este limitată electronic la 130 km/h ( 81 mph).

Pe lângă grupul motopropulsor complet electric, camioneta Doblo (LCV) este disponibilă și cu motoare pe benzină și diesel. Gama include turbodieselul de 1,5 litri care produce 99 CP (74 kW / 100 CP) sau 128 CP (96 kW / 130 CP) și benzină turbo de 1,2 litri care produce 109 CP (81 kW / 110 CP).

Puterea este trimisă către puntea față printr-o cutie de viteze manuală, în timp ce cel mai puternic motor diesel primește și opțiunea unei automate cu opt trepte.

V-ar putea interesa și:

Noile Fiat Doblo și e-Doblo vor fi produse la uzina Stellantis din Vigo, Spania, alături de celelalte modele asemănătoare.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare