Dacia a anunțat prețurile pentru noul Spring facelift

Autor: Cristian Gubandru
dacia spring

Dacia a anunțat prețurile pentru noul Spring facelift, care rămâne cea mai ieftină mașină electrică din Europa deși a primit îmbunătățiri majore. Modelul va putea fi comandat în România înainte de sfârșitul lunii aprilie, primele livrări către clienți fiind prevăzute pentru luna septembrie.

Lansat în prima jumătate a anului 2021, primul model electric al gamei Dacia a înregistrat deja peste 140.000 de unități vândute, din care 61.803 au fost comercializate în cursul anului 2023 (+26,4% față de rezultatul anului precedent). Spring a ocupat în 2023 locul al treilea în Europa în clasamentul celor mai vândute mașini electrice către clienții persoane fizice.

Pe piața din România, Spring s-a impus încă din primul an de comercializare drept liderul detașat al pieței de vehicule electrice. În 2023 au fost înmatriculate 6.875 de unități, ceea ce echivalează cu peste 43% din totalul pieței VE.

Noul Spring este disponibil în echipările Expression și Extreme

Noul Spring adoptă noua identitate vizuală a mărcii, inaugurată pe ultima generație a modelului Duster. Cu un aspect mai robust și cu mai multă personalitate, noul model devine mai atrăgător ca oricând. Designul a fost complet refăcut, atât la exterior cât și la interior, pavilionul fiind singura componentă a caroseriei păstrată de la generația anterioară.

Dacia Spring este disponibilă într-o gamă de șase nuanțe, inclusiv noul Beige Safari și Brick Red.

„Încă de la lansarea sa, în 2021, Dacia Spring contribuie activ la tranziția eficientă către mobilitatea cu emisii zero. Acest succes confirmă apetitul pieței pentru vehicule electrice la prețuri accesibile. Bazându-ne în continuare pe abordarea noastră design-to-cost, propunem acum un model cu un design complet nou, care beneficiază de echipamente îmbunătățite”, a declarat Xavier Martinet, director de marketing, vânzări & operațiuni.

Sistemul multimedia Media Control, disponibil în serie pe versiunile Essential și Expression, beneficiază de comenzi pe volan, cu afișaj al informațiilor media și al apelurilor telefonice pe tabloul de bord. Sistemul este dotat cu 2 difuzoare, conexiune Bluetooth, un port USB.

Disponibil ca dotare standard pe versiunea Extreme și opțional pe Expression, sistemul Media Nav Live oferă un ecran central de 10″, care încorporează navigație conectată până la 8 ani, integrând informații în timp real despre condițiile de circulație și hărți europene actualizate. Mai mult, oferă conectivitate Apple CarPlayTM și Android AutoTM, precum și două porturi USB.

Noile sisteme de asistență la conducere (ADAS) se adaugă echipamentelor disponibile pe noul Spring pentru a răspunde celor mai recente norme de siguranță (GSR2):

  • frânarea automată de urgență (urbană/periurbană cu detectarea vehiculelor, pietonilor, bicicliștilor și motocicliștilor),
  • recunoașterea panourilor de semnalizare cu alertă de depășire a vitezei legale,
  • asistență la parcarea cu spatele,
  • semnal pentru oprirea de urgență,
  • alertă la schimbarea benzii de circulație,
  • asistență la menținerea benzii de circulație,
  • sistem de supraveghere a atenției șoferului și apel de urgență (eCall).

Dacia a introdus butonul „My Safety” care permite un acces rapid la configurația preferată de sisteme de asistență la conducere.

Spring 65 CP disponibil in echiparea Expression

Noul Spring oferă motorul de 65 CP/48 kW atât pe nivelul de echipare Expression, cât și pe versiunea Extreme. În ceea ce privește motorizarea de 45 CP, aceasta este disponibilă pe versiunea Essential.

Cu o greutate de 984 kg în echiparea superioară Extreme, Dacia Spring este singurul automobil 100% electric din Europa care are mai puțin de o tonă.

Greutatea vehiculului a crescut cu doar 6 kg (+0,6%) în comparație cu generația anterioară, în condițiile introducerii noilor echipamente ADAS (pentru a răspunde celor mai recente norme de siguranță), precum și a îmbunătățirii finisajului și a echipamentelor standard.

Greutatea redusă, combinată cu eficiența motorului noului Spring, îi permite să ofere un consum de energie sub 14,6 kWh/100 km, menținând astfel costurile de utilizare la un nivel scăzut.

Preturile noii Dacia Spring facelift

  • Essential 45 CP: 16.900 euro cu TVA sau 11.800 euro cu TVA prin Rabla Plus
  • Expression 65 CP: 18.900 euro cu TVA sau 13.800 euro cu TVA prin Rabla Plus
  • Extreme 65 CP: 19.900 euro cu TVA sau 14.800 euro cu TVA prin Rabla Plus

Dacia a prezentat la Paris noua Dacia Spring, cu un design complet reînnoit și o serie de dotări noi. Noul Spring are pentru prima dată frunk (portbagaj frontal) și un încărcător V2L bidirecțional. Interiorul este complet nou, gama de culori a primit nuanțele roșu și bej, iar noile faruri și stopuri au lumini LED. Pentru a fi mai aerodinamică, mașina electrică nu mai vine cu barele de pavilion.

V-ar putea interesa și:

 Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter și LinkedIn

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

VIDEO: Prezentare Volvo EX30

Volvo EX30 este un crossover electric cu o gardă la sol de 16,5 cm, cu 272 CP, autonomie mare (480 km) și cu un preț de pornire de 38.500 euro cu TVA. EX30 este în TOP 10 cele mai accesibile SUV-uri electrice de pe piață

Știri similare