Preț Dacia Bigster și motorizări

Autor: Cristian Gubandru
A+A-
Reset
concept 2021, dacia bigster

Prețul Dacia Bigster va fi cu aproximativ 3000 de euro mai mare decât al viitoarei generații Dacia Duster care va fi lansată în 2024, spun francezii de la L’argus. Francezii se așteaptă la un preț de pornire de 22.000 de euro pentru SUV-ul Dacia Bigster de 4,6 metri lungime.

Comercializarea celui mai mare model Dacia va avea loc la jumătatea anului 2025. SUV-ul Bogster, fabricat la Mioveni, va fi disponibil cu 7 locuri, cu motorizări hibride, cutie automată cu dublu ambreiaj, transmisie 4×4 electrificată. Dacia Bigster va primi și un diferențial e-AWD.

Dacia Bigster va fi un concurent pentru modelele Citroën C5 Aircross și Peugeot 5008.

Motorizări Dacia Bigster

  • 1,2 litri 120 CP
  • 1,2 litri MHEV 140 CP
  • 1.2 litri 140 CP GPL
  • 1,8 litri full hibrid – motor ce va fi produs la Mioveni
  • 1,8 litri plug-in hybrid PHEV

Pentru a reduce emisiile de CO2, Dacia își va electrifica motoarele cu, cel puțin, o hibridizare ușoară de 48V (MHEV) pe 1.2 cu trei cilindri.

Bigster va avea la lansare versiunea 1.2 MHEV de 140 CP (cu sau fără GPL), precum și o nouă cutie de viteze cu dublu ambreiaj (DW23) și o transmisie electrificată 4×4. Bigster va inaugura un diferențial electric e-AWD pe puntea spate.

Review: Cupra Born 58 kWh. Autonomie reală și consum

La fel ca Jogger și noul Duster, Bigster va oferi o versiune complet hibridă. Aceasta va avea un nou propulsor cu ciclu Atkinson 1.8 (HR18) asociat cu un nou motor electric, cu flux axial, dezvoltat de start-up-ul francez Whylot și produs de grupul Renault.

Lansarea pe piață

Lansarea celui de-al doilea SUV Dacia, construit pe platforma CMF-B, este prevăzută pentru anul 2025.

Dacia mai spune că, în 2024, pe linia de montaj a uzinei de la Mioveni își va face apariția și cea de a treia generație a modelului Duster (Duster 3).

Atât viitorul Duster, cât și noul SUV bazat pe conceptul Bigster, sunt dezvoltate pe platforma CMF-B a Renault Group. Această platformă, extrem de flexibilă, reprezintă un element important în strategia industrială a mărcii Dacia, asigurând dezvoltarea unei game largi de vehicule, cu lungimi de la 4,1 metri la 4,6 metri.

V-ar putea interesa și:

Pe această platformă se pot astfel produce vehicule cu tipuri diferite de caroserie: sedan, hatch și SUV din segmentele B și C, cu tracțiune 4×2 sau 4×4, și echipate cu motorizări termice sau hibride.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare