Dacia Spring trece testul elanului la 77 km /h – VIDEO

Autor: Dan Vache
dacia spring electric, Dacia Spring testul elanului,

Dacia Spring, primul model electric Dacia, trece testul elanului realizat de jurnaliștii spanioli de la km77. După câteva încercări, aceștia au reușit să execute manevra corect la 77 km /h, ceea ce reprezintă o viteză mare pentru o mașină ca aceasta. 

Prima încercare cu Dacia electrică, de 3,73 metri lungime, a fost făcută la 74 km/h. Niciuna dintre roți nu s-a desprins de pe asfalt la testul elanului, iar sistemul de control al stabilității a acționat puternic pentru a-l ajuta pe șofer în timpul manevrelor.

Cu toate acestea, șoferul a trebuit să intervină puternic asupra volanului pentru a corecta modelul electric Dacia Spring după fiecare manevră de viraj la testul elanului.

Prin urmare, reacțiile sunt sigure atâta timp cât nu există riscul de răsturnare chiar și în fața schimbărilor puternice ale traiectoriei, care din păcate nu sunt previzibile. Mașina pierde puțin din viteză în timpul manevrei și poate pune un șofer nu foarte priceput în dificultate, deoarece puntea spate tinde să se deplaseze mai tare după o virare violentă.

Dacia Logan și Sandero Stepway primesc 2 stele Euro NCAP

La 79 km / h, Dacia Spring are o capacitate bună de a reveni pe banda inițială. Cu toate acestea, mașina a alunecat mai mult, a depășit spațiul și a dărâmat niște conuri.

VIDEO: Dacia Spring testul elanului

V-ar putea interesa și:

Dacia Spring este un model mic de oraș, cu 4 locuri, îngust și înalt. Garda la sol este de 15 cm. Rezultatele bune sunt tipice mașinilor electrice care au bateria poziționată în spate, sub banchetă, și echilibrează greutatea motorului amplasat în față.

Dacia a prezentat la Paris noua Dacia Spring, cu un design complet reînnoit și o serie de dotări noi. Noul Spring are pentru prima dată frunk (portbagaj frontal) și un încărcător V2L bidirecțional. Interiorul este complet nou, gama de culori a primit nuanțele roșu și bej, iar noile faruri și stopuri au lumini LED. Pentru a fi mai aerodinamică, mașina electrică nu mai vine cu barele de pavilion.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare