Imagini cu Dacia Speeder, o mașină sport ieftină

Autor: EVmarket Romania
dacia speeder masina sport ieftina

Dacia Speeder este o imagine virtuală despre cum ar putea arăta cea mai ieftină mașină sport de pe piață. Jurnaliștii cehi de la Garáž.cz au făcut această randare.

Aceștia spun că modelele Dacia au ca elemente de bază utilitatea, prețul și costul redus de utilizare, care s-ar putea regăsi și la o versiune de mașină sport precum Dacia Speeder.

Mai mult ca sigur Dacia nu va crea niciodată o mașină sport precum Dacia Speeder pentru că mașinile cu două uși nu sunt căutate, nu au făcut niciodată vânzări mari.

Dacă regulile design-ului se schimbă în viitor, poate vom vedea pe piață o mașină sport cu 4 uși de la Dacia, dar una cu două uși în niciun caz pentru că nu sunt căutate.

Cine a desenat Dacia Speeder

Garaz.cz și designerul Rostislav Prokop au făcut câteva imagini randate cu o Dacia Speeder, plecând de la modelul Dacia Sandero. Designul părții frontale urmează limbajul de design al mărcii, astfel că vedem noul logo Dacia și farurile LED.

Partea din spate este dominată de un spoiler discret conceput pentru a dirija aerul, care funcționează și ca forță aerodinamică. Pentru că vrei să faci un viraj cu viteză mare dacă conduci o mașină sport. Blocurile optice spate folosesc și ele tehnologia LED. Pe portbagaj este logo-ul mărcii și inscripția Speeder.

V-ar putea interesa și:

Fiind o Dacia, modelul sport nu ar putea avea decât tracțiune față, însă pentru prima dată ar putea primi frâne pe disc pe spate. Sistemul de evacuare al modelului sport este dirijat prin centru, cu o țeavă de eșapament decorativă la capăt.

Pentru mașina sport Dacia, cehii se gândesc la motoare pe benzină sau GPL, în niciun caz la electrificare. Aceștia își imaginează că mașina ar avea un rezervor de 35 de litri pentru benzină, unul de 40 de litri de GPL și un kit de pană, fără roată de rezervă. Jurnaliștii își mai imaginează că portbagajul ar putea avea 240 de litri.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn