Dacia va produce la Mioveni un nou SUV

Autor: Andreea Gutu
A+A-
Reset

Viitorul model Dacia de segment C, bazat pe conceptul Bigster, va fi produs la uzina de la Mioveni. Lansarea celui de-al doilea SUV Dacia, construit pe platforma CMF-B, este prevăzută pentru anul 2025.

Dacia mai spune ca, în 2024, pe linia de montaj a uzinei de la Mioveni își va face apariția și cea de a treia generație a modelului Duster (Duster 3).

Atât viitorul Duster, cât și noul SUV bazat pe conceptul Bigster, sunt dezvoltate pe platforma CMF-B a Renault Group. Această platformă, extrem de flexibilă, reprezintă un element important în strategia industrială a mărcii Dacia, asigurând dezvoltarea unei game largi de vehicule, cu lungimi de la 4,1 metri la 4,6 metri.

Pe această platformă se pot astfel produce vehicule cu tipuri diferite de caroserie: sedan, hatch și SUV din segmentele B și C, cu tracțiune 4×2 sau 4×4, și echipate cu motorizări termice sau hibride.

Dacia Bigster – 7 locuri

Sub numele Bigster, Dacia a prezentat conceptul unui model SUV de 4,6 metri lungime, mai mare decât Duster, care ar putea fi un SUV cu 7 locuri.

dacia Bigster

Semnătura luminoasă în formă de Y este de acum mai amplă, accentuând aspectul robust specific modelelor SUV. Un aspect pus și mai mult în valoare de culoarea verde închis a caroseriei.

Conceptul Bigster nu încorporează artificii de design, precum elementele cromate sau ornamentele cu aspect de aluminiu. Este un SUV autentic, care utilizează piese din material plastic reciclat pentru toate protecțiile laterale.

Anticipând un viitor model reprezentativ al gamei, Conceptul Bigster poate fi echipat cu motorizări alternative și hibride, asigurând astfel adaptarea permanentă atât la nevoile clienților, cât și la evoluția reglementărilor în domeniul auto.

V-ar putea interesa și:

Dacia Jogger va fi produs și în uzina din Tanger

Pentru a susține ofensiva în segmentul C, începând din al doilea trimestru al anului 2024, modelul Jogger, inclusiv versiunea Jogger HYBRID 140, va fi produs și în uzina din Tanger (Maroc).

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare