CUPRA Formentor VZ5 Taiga Grey: ediția limitată de 999 unități

Autor: Cristian Gubandru
CUPRA Formentor VZ5 Taiga Grey

CUPRA aduce o notă în plus de unicitate modelului CUPRA Formentor VZ5, odată cu lansarea producției versiunii Taiga Grey. Modelul are motor în cinci cilindri ce furnizează 390 CP și un cuplu de 480 Nm.

Pentru pasionații de mașini, CUPRA Formentor este expresia maximă a performanței unui motor cu ardere internă, combinând un șasiu avansat ce poate fi personalizat prin selectarea diferitelor moduri de conducere, o direcție progresivă, o transmisie cu schimbări rapide de trepte și o tracțiune integrală care să facă față emblematicului motor de 2,5 litri TSI în cinci cilindri, ce furnizează 390CP (287kW) și un cuplu de 480Nm.

Designul modelului CUPRA Formentor VZ5 este accentuat prin adăugarea ediției limitate VZ5 Taiga. Aceasta este oferită în culoarea Taiga Grey, o culoare unică creată pentru acest autovehicul special. Culoarea exterioară se potrivește cu acest interior specific – grafică progresivă pentru scaune oferite în Dinamica Black perforată și piele Nappa maro.

Fiecare CUPRA Formentor VZ5 Taiga Grey va include numărul autovehiculului gravat cu laser pe panoul ușii, cu efect de umbră, evidențiind caracterul exclusiv al autovehiculului și marcându-i locul în istoria mărcii.

Mașini Cupra: trei noi modele electrificate vor fi lansate până în 2025

Caracterul puternic este amplificat de farurile Matrix LED, acum echipare standard pentru CUPRA Formentor VZ5, ce oferă tehnologie de ultimă oră, asigurând o iluminare mai intensă, mai inteligentă și extrem de eficientă.

Beneficiind de camera frontală a mașinii și funcții inteligente, sistemul Matrix LED poate regla dinamic distribuția luminii, iar deplasarea se poate face cu faza lungă pornită permanent, deoarece aceasta nu-i va orbi pe ceilalți participanți la trafic. Astfel, sistemul contribuie la mai multă siguranță pe șosea.

Această tehnologie avansată de iluminare este disponibilă acum și ca opțiune pentru modelele CUPRA Leon, CUPRA Leon Sportstourer și CUPRA Formentor.

CUPRA Formentor VZ5 Taiga – 999 de unități

Producția modelului CUPRA Formentor VZ5 Taiga începe săptămâna aceasta, la fabrica mărcii din Martorell și este limitată la numai 999 de unități, făcând parte din producția totală exclusivă CUPRA Formentor VZ5 de 7.000 de unități.

CUPRA este marca provocatoare, neconvențională, ce reunește emoție, electrificare și performanță, inspirând întreaga lume, din Barcelona. Lansată în 2018, CUPRA își are sediul corporatist și un atelier de mașini de curse în Martorell (Barcelona), pe lângă o rețea globală de puncte de vânzări în întreaga lume.

V-ar putea interesa și:

În 2021, CUPRA și-a menținut tendința ascendentă, triplându-și vânzările cu cele 80.000 de autovehicule livrate, propulsate de succesul modelului CUPRA Formentor.

CUPRA demonstrează că electrificarea și sportivitatea se potrivesc perfect, iar în 2022 marca a extins gama de modele CUPRA Born, primul autovehicul 100% electric al mărcii, cu modele cu diferite capacități de baterie, precum și cu o versiune e-Boost mai puternică.

A fost prezentată de asemenea și o versiune exclusivă, în ediție limitată, a modelului CUPRA Formentor VZ5. CUPRA Tavascan, cel de-al doilea model complet electric al mărcii, precum și CUPRA Terramar, SUV-ul sport electrificat ce onorează circuitul de curse Terramar, acolo unde a început totul pentru CUPRA, vor ajunge pe piață în 2024, urmate de prima mașină electrică urbană a mărcii, inspirată de conceptul CUPRA UrbanRebel, în 2025.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare