Cupra Ateca primește motorizări noi

Autor: Cristian Gubandru
cupra ateca

Producătorul spaniol de mașini Cupra aduce noi îmbunătățiri modelului Cupra Ateca anul acesta. Pe listă sunt două motorizări și noi niveluri de echipare, care pot fi comandate începând din luna iulie.

Motorizări Cupra Ateca

SUV-ul spaniol Cupra Ateca este disponibil acum cu două noi motoare pe benzină cu puteri de 1,5 TSI 150 CP (110 kW) și 2.0 TSI 190 CP (140 kW). Acestea se alătură opțiunii de motorizare de 2,0 litri TSI 300 CP (221 kW). Pentru noile propulsoare, producția începe în trimestrul 3 din 2023.

Cele două motorizări dispun de transmisia cu dublu ambreiaj cu 7 trepte. Ateca dispune și de tehnologia de tracțiune integrală 4Drive.

Cu motorul de 300 de cai putere, Ateca ajunge de la 0 la 100 km/h în numai 4.9 secunde.

Cupra Drive Mode modifică tot comportamentul autoturismului, oferind o experiență de condus mai placută. Acesta îmbunătățește și sunetul motorului.

suv cupra ateca

Design și dotări

În plus, Cupra Ateca primește un nou difuzor spate, scaune sport Cupra Bucket, un volan Cupra, inserții pe uși specifice brandului și cusături în culoarea cuprului.

Pe ecranul de 10.25″ al Digital Cockpit-ului sunt afișate toate informațiile necesare. Opțiunea Sport View aduce turometrul direct în mijlocul cockpitului.

SUV-ul dispune de un volan cu comenzi integrate. Astfel, poți schimba facil vitezele, pornești motorul și alegi profilul de condus dorit.

V-ar putea interesa și:

Sistemele Side Assist și Exit Assist te avertizează de autovehiculele care se apropie din spate. Sistemul Emergency Assist monitorizează comportamentul de condus, pentru a preveni accidente. Dacă este nevoie, acesta frânează ușor de două ori, pentru a alerta șoferul. Dacă acesta nu reacționează, sistemul încetinește automat autoturismul până la oprirea completă.

Printr-o operare inteligentă a fazei lungi, sistemul High Beam Assist al Cupra Ateca adaptează intensitatea luminoasă. În felul acesta nu mai sunt orbiți accidental alți participanți la trafic.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare