Peugeot și Citroen, ținta unor investigații din cauza sistemului AdBlue

Autor: EVmarket Romania
aditiv adblue

Brandurile Peugeot și Citroen sunt ținta unor investigații din cauza sistemului AdBlue, care îi obligă pe șoferi să cheltuie în jur de 1000 de euro în service pentru reparații care nu pot fi demonstrate că au fost reale.

Organizațiile de protecție a consumatorilor solicită o investigație a sistemelor AdBlue și o remediere fără costuri pentru clienții de modele Peugeot și Citroen.

Peste 1.700 de șoferi au alertat asociația franceză pentru protecția consumatorilor UFC-Que Choisir că sistemul AdBlue al mașinilor lor dau mesaje precum „Anti-Pollution Fault” sau „Imposibil de pornire în XXX km”. Astfel de mesaje îi obligă pe șoferi să meargă în mod repetat la service.

Review: Cupra Born 58 kWh. Autonomie reală și consum

Plângerile proprietarilor de mașini din grupul Stellantis nu sunt doar în Franța, așa că ar putea în curând să devină o problemă la nivel european, care va afecta mii de proprietari.

Organizațiile de consumatori din Europa solicită autorităților europene de protecție a consumatorilor să lanseze o investigație în „cazul AdBlue”. Defecțiunile sistemului AdBlue afectează aproape toți producătorii: Audi, BMW, Dacia, Fiat, Ford, Hyundai, Jaguar, Jeep, Kia, Mazda, Nissan, Porsche, Seat sau chiar Toyota. Aceasta este o problemă masivă.

Până acum, UFC-Que Choisir (Franța), Altroconsumo (Italia), Testachats/Testaankoop (Belgia) și OCU (Spania) s-au alăturat apelului, descriind, de asemenea, cazuri în care consumatorii au fost nevoiți să plătească reparații costisitoare.

Costul mediu pentru o eroare a sistemului AdBlue – 1.000 de euro

Potrivit asociației, multe mărci de mașini au probleme cu sistemul AdBlue, însă majoritatea defecțiunilor se referă la mașinile Peugeot și Citroën.

În mai mult de 91% din cazuri, proprietarii au plătit în medie aproximativ 1.000 de euro pentru „reparații care nu întotdeauna pot fi demonstrate”, potrivit UFC-Que Choisir.

Organizația Europeană a Consumatorilor (BEUC) a intervenit deja solicitând „necesitatea unei investigații la nivelul UE privind sistemul AdBlue de reducere a emisiilor pentru mașini”. Aceasta solicită companiilor care produc sau vând mașini cu sisteme AdBlue să informeze în mod clar consumatorii despre problemă. Dealerii ar trebui, de asemenea, să ofere reparații gratuite tuturor consumatorilor afectați.

Otokar e-Centro, un nou autobuz electric disponibil în România

AdBlue este un aditiv esențial pentru funcționarea motoarelor diesel echipate cu un filtru de particule SCR specific. Depozitat într-un rezervor dedicat, recunoscut după capacul albastru, acest aditiv este injectat în sistemul de evacuare odată ce motorul este pornit și limitează emisiile periculoase de oxid de azot. Sistemul permite vehiculelor să respecte standardele de poluare.

Software-ul încorporat alertează șoferul atunci când cantitatea de lichid din rezervorul de AdBlue scade sub un anumit nivel. Odată ce rezervorul de AdBlue este gol, software-ul oprește motorul mașinii și împiedică repornirea acestuia până când rezervorul de AdBlue este umplut.

V-ar putea interesa și:

Cu toate acestea, problema este că acest sistem poate funcționa defectuos, deoarece software-ul indică incorect că rezervorul este (aproape sau complet) gol. Mesajele de avertizare pe tabloul de bord și imposibilitatea de a porni sunt raportate chiar și atunci când rezervorul de AdBlue este plin. Acest lucru se datorează probabil defectelor de proiectare sau de fabricație, iar defecțiunea ar trebui remediată gratuit.

„Deși producătorii sunt conștienți de defecțiunile asociate cu AdBlue, ei preferă să închidă ochii la ele și să continue să vândă aceste vehicule defecte”, spune UFC-Que Choisir.

Stellantis a mai făcut recall-uri pentru AdBlue

Grupul Stellantis a anunțat recall-uri pentru probleme legate de sistemul AdBlue în februarie 2023, dar acestea au fost doar pentru modelele Opel Zafira și Vivaro, Citroen Jumpy și Spacetourer și Peugeot Expert și Traveller.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn