Citroen prezintă noua identitate de marcă și noul logo

Autor: Cosmin Lixandru
noul logo citroen

O reinterpretare a ovalului original din 1919, noua siglă reprezintă a zecea evoluție din istoria de 103 ani a mărcii Citroen. Noua siglă va debuta la sfârșitul lunii septembrie pe un concept car electric de familie, apoi, de la jumătatea anului 2023, va decora treptat viitoarele produse și concepte.

Noua identitate de marcă Citroen va fi implementată treptat pe toate suporturile de comunicare și în rețeaua de showroom-uri. Noua semnătură a mărcii franțuzești promite accelerarea către soluții de mobilitate mai îndrăznețe și o mobilitate electrică accesibilă.

Noua siglă este o reinterpretare a logo-ului original, adoptat pentru prima dată de fondatorul André Citroen și inspirat de succesul primei sale companii de prelucrare a metalelor care producea angrenaje în formă de chevron. Referința familiară și tehnică „deux chevrons” a rămas de atunci în centrul identității Citroen.

logo-uri citroen

Ovalul vertical proeminent și îmbunătățit va inaugura o nouă direcție a limbajului de design. Mai vizibil, logo-ul va deveni un element al semnăturii specifice tuturor modelelor Citroën, ușor vizibilă de la distanță.

Noua siglă face parte din noua identitate de marcă aplicată pe toate suporturile fizice și digitale și însoțită de noua semnătură de marcă care promite „Nothing Moves Us Like Citroën”.

citroen logo 2023

Citroen Berlingo primește înfățișarea lui 2CV Fourgonnette din anii 50

„A sosit momentul ca Citroën să adopte un nou ton, mai modern și contemporan. Noua identitate de marcă simbolizează progresul: prin transportul clienților noștri atât fizic în vehicule avangardiste, cât și pe plan emoțional, asigurându-ne că întreaga lor experiență – în special tranziția la vehiculele electrice – este mai accesibilă, mai confortabilă și mai plăcută.

Tradiția Mărcii de a inspira consumatorii cu vehicule îndrăznețe ne ghidează către o abordare diferită și mai accesibilă a mobilității de mâine. Suntem încrezători că toți clienții Mărcii din trecut, prezent și viitor vor fi de acord că „Nothing moves us like Citroën”,” a declarat Vincent Cobée, CEO Citroën.

O paletă de culori proaspătă, simplificată și un nou font Citroen vor completa logo-ul și vor îmbunătăți și mai mult noua identitate a mărcii.

În timp ce albul și griul rece oferă o bază de liniște și simplitate, alte două culori emblematice vor puncta detalii și zone specifice.

V-ar putea interesa și:

Inspirat de o culoare emblematică a mărcii Citroën folosită de-a lungul istoriei pe modele precum 2CV și DS, albastrul Monte Carlo cu efect calmant va reveni în gamă în viitorul apropiat, fiind, de asemenea, prezent pe suporturile fizice, printate și digitale sau în rețeaua de showroom-uri.

În plus, un Infra-Red mai energic și distinctiv va înlocui roșul utilizat în prezent pentru a adăuga echilibru și un contrast dinamic pe toate suporturile.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare