Citroen e-C3 este un nou model electric accesibil, cu un preț care pornește de la 23.300 euro pentru versiunea cu o autonomie de 320 de km WLTP. Acesta va fi fabricat în Europa, la uzina Stellantis Trnava din Slovacia. Noul Citroen e-C3 va ajunge la dealeri în al doilea trimestru al anului 2024.
Citroen promite un e-C3 și mai accesibil, cu o autonomie de 200 km, care va fi disponibil din 2025, începând de la 19.990 euro. (prețuri valabile în 9 dintre cele mai mari piețe din Europa). În România prețurile vor fi disponibile la începutul anului 2024.
Noul ë-C3 va fi oferit la un preț de pornire de 23.300 euro în Franța, Germania, Belgia, Olanda, Austria, Portugalia, la prețul convertit în zloți pentru Polonia și la 23.300 euro plus eventualele taxe de înmatriculare pentru Italia și Spania.
Proiectat încă de la început în jurul platformei globale native BEV, Citroën „Smart Car Platform“, e-C3 debutează cu un nou limbaj de design și sigla nouă Citroën.
Cea de-a 4-a generație a modelului C3
Citroen sfidează principiile de bază ale autovehiculelor de segment B proiectate și construite în Europa, odată cu prezentarea celei de-a patra generații a modelului C3.
Modelul complet electric e-C3 oferă cel mai bun confort din clasa sa, o experiență electrică facilă, un nivel excepțional de echipare și un raport calitate-preț incredibil, fiind în același timp fabricat în Europa.
Acesta este primul B-hatchback complet electric proiectat și construit în Europa pentru clienții care doresc să beneficieze de avantajele unei mobilități cu emisii zero la un preț accesibil.
Citroen e-C3 vine cu amortizoare hidraulice progresive
Pentru prima dată în istoria modelului C3 hatchback, Citroën propune suspensia sa avansată și exclusivistă, Citroen Advanced Comfort Suspension, ca dotare standard pe toate versiunile noului e-C3 complet electric.
Interiorul spațios a fost creat în jurul unor suprafețe simple, dar rafinate, menite să ofere pasagerilor o ambianță similară cu cea din livingul sau salonul de acasă.
V-ar putea interesa și:
- Cele mai vândute mașini electrice în România
- Top 10 mașini noi care costă puțin
- TOP 16 SUV-uri electrice care au cea mai mare autonomie
Se continuă cu designul complet nou care, la o înălțime de 1,57 m, oferă pasagerilor din față un spațiu pentru cap cu 30 mm mai mare, pentru o poziție de conducere mai înaltă și mai impunătoare, alături de o senzație accentuată de control și siguranță.
Cu o înălțime de 1,57 m (excluzând barele pentru plafon), noul ë-C3 este mai înalt decât predecesorul său și beneficiază de o gardă la sol de tip SUV pentru facilitarea intrării și ieșirii și pentru asigurarea unei călătorii mai sigure peste limitatoarele de viteză, bordurile și gropile des întâlnite în traficul urban și suburban.
Garda la sol este de 163 mm pentru modelul complet electric e-C3, față de o gardă la sol de 135 mm la modelul anterior.
Specificatii Citroen e-C3
- Motorul electric de 83 kW/113 CP oferă putere și cuplu pentru deplasările zilnice și călătoriile lungi, în timp ce pachetul de baterii de 44 kWh asigură o autonomie WLTP de până la 320 km;
- Reîncărcare rapidă la curent continuu de 100 kW, de la 20 la 80% din capacitate, în doar 26 de minute;
- Navigația conectată cu noua aplicație ë-ROUTES asigură reducerea timpilor de călătorie, iar rețeaua de încărcare „live“ mai fiabilă este întotdeauna accesibilă.
În premieră la Stellantis, platforma eficientă din punct de vedere al costurilor, care este nativă BEV, utilizează un pachet de baterii LFP (litiu fier fosfat) de 44 kWh pentru furnizarea unei autonomii de condus WLTP de până la 320 km, iar capacitatea de încărcare rapidă la 100 kW DC permite reîncărcarea de la 20 la 80% din capacitate în 26 minute.
Reîncărcarea standard la curent alternativ, de la 20% la 80%, durează circa 4h10 dacă se utilizează o putere de 7 kW sau 2h50 dacă este disponibilă o putere de 11 kW.
V-ar putea interesa și:
- 10 mașini electrice cu autonomie reală peste 450 km
- TOP 10 cele mai ieftine SUV-uri electrice din România
- TOP 15 cele mai ieftine mașini electrice din România
Accesul la sistemele de încărcare AC de la domiciliu și publice este facil cu ajutorul cablului Mode 3 oferit standard, care este ideal pentru reîncărcarea regulată la domiciliu folosind un wall box, precum și în oraș la stațiile publice de încărcare. Cablul poate fi alimentat la un wall box monofazat de 7,4 kW sau trifazat de 11 kW.
Cu motorul de 83 kW (113 CP) și transmisia complet automată, o accelerație de la 0-100 km/h în aproximativ 11 secunde și o viteză maximă estimată de 135 km/h, noul ë-C3 oferă putere și performanțe mai mult decât suficiente în traficul zilnic, în special în mediul urban și suburban.
De asemenea, proprietarii vor putea să-și planifice călătoriile, să monitorizeze în timp real starea de încărcare și nivelul bateriei și să se bucure de o experiență de navigație completă datorită noii aplicații e-ROUTES.
Aceasta este special concepută pentru vehiculele electrice Citroën, ca parte a abonamentului de servicii conectate „Connect Plus“ al companiei. Cu ajutorul aplicației MyCitroën, șoferii de ë-C3 vor putea, de asemenea, să gestioneze programele de încărcare, precum și să preîncălzească sau să prerăcească vehiculul și să verifice nivelul bateriei și localizarea acestuia.
Nuanțe
Noul ë-C3 va fi oferit într-o gamă de 5 culori de vopsea distincte și de înaltă calitate – Polar White, Montecarlo Blue, Elixir Red, Mercury Grey și Perla Nera Black. Elementul de contrast în două tonuri a plafonului, caracteristic Citroën, va fi oferit clienților ca dotare standard în negru sau alb pe versiunea „Max“, cu structura de separare de pe stâlpul C care urmează cu grijă linia ascuțită imprimată în tabla stâlpului C.
Noul ë-C3 este primul model de segment B complet electric oferit în regiune de un producător european la acest nivel de preț, proiectat în Europa – în studioul Citroën din cadrul Stellantis Automotive Design Network din Velizy-Villacoublay, lângă Paris.