Ce autonomie și preț are BYD Tang, SUV electric cu 7 locuri

BYD Tang va fi un concurent pentru Tesla Model Y.

Autor: Andreea Gutu
byd tang

Noul BYD Tang a fost prezentat oficial în Europa anul trecut. Este un SUV electric cu 7 locuri. Are 400 de kilometri de autonomie, tracțiune integrală și multe echipamente. Pe piața germană, modelul electric are un preț de circa 72.000 euro.

BYD Tang a fost expus la Salonul Auto de la Paris 2022. Acesta este un concurent pentru Tesla Model Y.

BYD Tang are 4.870 mm lungime, 1.950 mm lățime și 1.725 mm înălțime. Ampatamentul este de 2.820 mm, iar portbagajul are un volum de 235 litri, care poate fi extins la 1.655 litri.

La interior, Tang are trei rânduri de scaune cu un total de șapte locuri într-un aranjament 2+3+2. Trebuie remarcat faptul că toate aceste locuri pot fi folosite de pasagerii adulți.

La volan, șoferul se simte învăluit de atmosfera unei mașini digitale și conectate. Are în față o tabletă de 12,3 inch, iar central un ecran tactil de 12,8 inch. Ecranul poate fi rotit pentru a opera mai confortabil anumite funcții ale sistemului de infotainment.

byd tang

Autonomia lui BYD Tang ajunge la 400 de kilometri

Autonomia ajunge la 400 de kilometri conform ciclului WLTP, în timp ce consumul mediu este estimat la 23,8 kWh la 100 km.

Tang dispune de o baterie LFP cu tehnologie Blade de 86,4 kWh. Scopul principal al bateriei este de a alimenta două motoare, câte unul situat pe fiecare axă. În acest fel, acest SUV BYD are tracțiune integrală.

Puterea celor două motoare electrice ajunge la 380 kW (517 CP) și 680 Nm cuplu maxim. SUV-ul electric este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4,6 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată la 180 km/h.

byd tang

În ceea ce privește timpii de încărcare, aceștia vor varia în funcție de priza electrică utilizată. Un punct de încărcare rapidă de 120 kW DC, îi oferă SUV-ului o reîncărcare de la 30% la 80% în doar 30 de minute.

V-ar putea interesa și:

BYD Tang este la vânzare pe unele piețe europene. Până la sfârșitul acestui an, marca va fi prezentă oficial în Norvegia, Suedia, Danemarca, Olanda, Belgia, Luxemburg, Germania, Franța și Regatul Unit.

Compania chineză BYD ia în considerare producția de mașini electrice în Europa, după ce a confirmat că sedanul Han, SUV-ul Tang și crossoverul Atto 3 vor fi vândute aici anul acesta.

Mașinile sunt construite în prezent în orașul natal al BYD, Shenzhen, al patrulea oraș ca populație din China, de unde vor fi exportate pe piețele globale ca parte a unui plan masiv de expansiune globală: Scandinavia, Germania, Benelux, Marea Britanie și Israel.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare