BYD vrea să construiască vehicule electrice în Europa

Autor: Andreea Gutu
byd atto 3

Compania chineză BYD ia în considerare producția de mașini electrice în Europa, după ce a confirmat că sedanul Han, SUV-ul Tang și crossoverul Atto 3 vor fi vândute aici anul acesta.

Mașinile sunt construite în prezent în orașul natal al BYD, Shenzhen, al patrulea oraș ca populație din China, de unde vor fi exportate pe piețele globale ca parte a unui plan masiv de expansiune globală: Scandinavia, Germania, Benelux, Marea Britanie și Israel.

BYD speră să obțină o cotă de piață semnificativă în Europa și vine cu trei modele electrice concurente cu Tesla. BYD Seal, concurentul Tesla Model 3, va ajunge în Europa după lansarea pe piața chineză.

byd suv tang

Vânzările BYD

În primul semestru, producătorul chinez a vândut 641.350 de vehicule electrice, hibride plug-in și vehicule pe hidrogen. Până la sfârșitul anului se așteaptă să vândă două milioane de unități.

BYD are 5 fabrici în China. O nouă fabrică în Europa ar ajuta compania prin reducerea timpilor de livrare pentru clienții europeni, cât și prin reducerea costurilor de transport.

Rămâne de văzut dacă BYD va construi mașini în Europa și va livra propriile baterii din China sau va construi o fabrică și pentru acestea.

Compania chineză lucrează deja cu Toyota pentru a dezvolta vehicule electrice accesibile pentru piața chineză, iar Yang a spus că firma este „destul de deschisă” perspectivei de a oferi noua sa arhitectură e-Platform 3.0 pentru utilizare de către alți producători.

V-ar putea interesa și:

Producția europeană ar putea facilita un parteneriat între BYD și o marcă europeană – care ar putea profita de costurile de dezvoltare și de producție foarte reduse.

BYD nu este primul brand chinez care spune că ar putea construi mașini în Europa. Anul trecut, William Li, președintele mărcii de vehicule electrice Nio a spus că ia în calcul să producă mașini în Europa în parteneriat cu alte branduri.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare