Autobuze electrice BYD circulă pe străzile din Constanța

Autor: Cristian Gubandru
autobuze electrice byd

New Kopel Car Import, parte a Sixt Group România, anunță prezența celor 20 de autobuze electrice BYD, pe drumurile publice din Constanța.

Autobuzele electrice BYD au o lungime de 12 metri și podea joasă și vin la pachet cu 20 de stații de încărcare lentă și 5 stații de încărcare rapidă.

Contractul, semnat în februarie 2021, face parte din proiectul “Achiziție mijloace de transport public – autobuze electrice 12 metri ses, Alba Iulia, Buzău, Constanta, Ploiești”, fiind cea de-a doua licitație câștigată de New Kopel Car Import, după cea din Buzău, unde au fost, deasemenea, livrate 9 autobuze electrice similare, 3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă.

Autobuzele electrice BYD sunt fabricate în Ungaria

Cele 20 de autobuze au fost fabricate în unitatea de producție BYD din Komárom, Ungaria, prima fabrică BYD destinată exclusiv pieței europene.

Autobuzele electrice BYD sunt extrem de performante prin autonomia lor ridicată și prin capacitățile de încărcare, traduse prin costurile reduse de infrastructură și de încărcare, garanția extinsă a bateriilor și a sistemelor precum și performanțele eficiente de regenerare / frânare.

Gama autobuzelor BYD cuprinde tipodimensiuni de la 8,7 metri, 10,8 metri, 12 metri, autocare de 13 metri, până la cele articulate de 18 metri.

autobuze electrice byd

V-ar putea interesa și:

În 2018, New Kopel Car Import devine importator în România al BYD, cel mai mare producător și vânzător de automobile electrice și autobuze din întreaga lume, cu peste 100.000 de vehicule electrice vândute anual.

BYD este o companie multinațională cotată la bursă, care produce autoturisme, autobuze, camioane, biciclete electrice, stivuitoare și baterii reîncărcabile.

Cu 60.000 de autobuze electrice livrate în toată lumea și cu o prezență europeană semnificativă, cu ambele capacități de producție în Ungaria și Franța, precum și cu multe autobuze vândute în Italia, Anglia, Olanda, Israel și nu numai, BYD este cel mai mare producător de baterii litiu – fier fosfat (Li – FePO4) din lume, cu o capacitate de producție de baterii de 100 GWH în 2022 și cel mai mare producător de vehicule electrice din lume, cu o amprentă ecologică în peste 300 de orașe din peste 60 de țări din întreaga lume.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare