Noul BMW Seria 8 poate fi comandat şi în România

Autor: Cosmin Lixandru
bmw seria 8 gran coupe

Noua gamă de modele BMW Seria 8 vine cu elemente de design restilizate şi cu o ediţie limitată THE 8 X JEFF KOONS care poate fi comandată şi în România. Primele exemplare sosesc în martie.

O secțiune frontală reproiectata oferă un aspect exterior dinamic și elegant noului BMW Seria 8. Toate variantele de model ale noilor BMW Seria 8 Coupé, BMW Seria 8 Cabriolet și BMW Seria 8 Gran Coupé vin echipate standard cu pachet sport M. Confortul de operare și conectivitatea sunt optimizate printr-un display central mărit la 12,3 țoli (31,24 cm) pentru sistemul BMW iDrive.

Grila BMW „Iconic Glow”, care este standard pentru toate variantele de model, adaugă acum un accent foarte expresiv în designul exterior. La interior, tapițeria BMW Individual din piele Merino – acum o echipare standard – contribuie la atmosfera luxoasă.

BMW Seria 8 în trei variante de caroserie

BMW Seria 8 Coupé întruchipează forma clasică a caroseriei cu două uși, așa că se menține ferm în tradiția mașinilor sport legendare ale mărcii, îmbinând liniile elegante cu caracteristicile dinamice.

BMW Seria 8 Cabriolet are un soft top clasic din material textil, care poate fi deschis sau închis complet automat în 15 secunde prin simpla atingere a unui buton.

Seria este completată cu un concept de automobile care combină performanța dinamică tipică BMW cu un plus clar în ceea ce privește spațiul, BMW Seria 8 Gran Coupé.

Trei motoare, tracțiune spate și tracțiune integrală

În vârful gamei de modele se află BMW M850i xDrive Coupé, BMW M850i xDrive Cabriolet și BMW M850i xDrive Gran Coupé. Aceste modele transferă la drum puterea motorului V8 de 4,4 litri (390 kW/530 CP) cu ajutorul tracțiunii integrale inteligente.

Motorul pe benzină de 3,0 litri, cu șase cilindri dispuși în linie, de la modelele BMW 840i xDrive Coupé, BMW 840i xDrive Cabriolet și BMW 840i xDrive Gran Coupé își transmite cuplul motor către toate cele patru roți. Alternativ, motorul de 245 kW/333 CP poate fi combinat la modelele BMW 840i Coupé, BMW 840i Cabriolet și BMW 840i Gran Coupé și cu tracțiunea spate clasică.

V-ar putea interesa și:

BMW 840d xDrive Coupé, BMW 840d xDrive Cabrio și BMW 840d xDrive Gran Coupé au un motor diesel de 3,0 litri, cu șase cilindri dispuși în linie, care generează o putere maximă de 250 kW/340 CP. Livrarea spontană a puterii, consumul de combustibil și răspunsul la emisii ale motorului diesel turbo sunt optimizate suplimentar prin utilizarea tehnologiei mild-hybrid 48V.

BMW Live Cockpit Professional, acum cu un display central mărit la 12,3 țoli

Echiparea standard a noilor BMW Seria 8 Coupé,  Cabriolet și BMW Seria 8 Gran Coupé include BMW Live Cockpit Professional.

Rețeaua sa de afișare complet digitală constă dintr-un grup de instrumente de 12,3 țoli (31,24 cm) în spatele volanului și un display central a cărui diagonală a ecranului a crescut acum de la 10,25 (26,04 cm) la 12,3 țoli (31,24 cm).

Funcția tactilă a monitorului de bord de dimensiuni mari permite o operare foarte rapidă, convenabilă și intuitivă a numeroaselor funcții ale automobilului.

V-ar putea interesa și:

BMW Live Cockpit Professional include sistemul de navigație online BMW Maps, Asistentul Personal Inteligent BMW, BMW Head-Up Display, integrarea wireless a smartphone-ului prin LAN wireless și un sistem multimedia. În plus, echiparea standard, care include sistem de difuzoare hi-fi, telefonie cu încărcare wireless, BMW Display Key și Comfort Acces, subliniază caracterul de lux și progresiv al noilor modele BMW Seria 8.

Noul BMW Seria 8 dispune standard de Driving Assistant, inclusiv alerta de coliziune frontală, avertizare de schimbare a benzii și avertizare de părăsire a benzii, precum și funcția de recunoaștere a semnelor de circulație Speed Limit Info cu indicator de interzice a depășirii.

Asistentul de parcare, care este disponibil standard, include o cameră pentru vedere în spate, Activ PDC și asistent de marșarier. O altă opțiune este Driving Assistant Professional, a cărei gamă de funcții include și tempomat activ cu funcție Stop & Go, dar și recunoașterea semaforului și asistent automat pentru limitarea vitezei, precum și asistent de control al direcției și al benzii.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn

Știri similare