Noul BMW Seria 7: motorizări și preț în România

Prețuri noul BMW Seria 7 în România

Autor: Cosmin Lixandru
A+A-
Reset
bmw seria 7

Cea de-a șaptea generație BMW Seria 7 a intrat în producţie în noiembrie 2022. Preţul de început pentru România pentru versiunea 740d 300 CP este de 107.457 euro cu TVA.

Motorizări noul BMW Seria 7

BMW i7 xDrive60 este alimentat de două motoare electrice care dezvoltă împreună o putere de 400 kW/544 CP. Modelul are o autonomie între 590-625 de kilometri în ciclul WLTP. Preţul de pornire este de 132.447 euro cu TVA.

În SUA, China şi alte regiuni de vânzări selectate, două modele cu motor pe benzină şi tehnologie mild-hybrid 48V vor fi oferite, de asemenea, de la lansarea pe piaţă. Aici, vârful de gamă va fi BMW 760i xDrive, cu noul său motor V8 de 400 kW/544 CP.

Un motor diesel, cu şase cilindri în linie, care dezvoltă 220 kW/300 CP la BMW 740d xDrive va fi adăugat portofoliului de sisteme de propulsie din Europa în primăvara anului 2023.

Se aşteaptă ca variante plug-in hybrid ale noului BMW Seria 7 să se alăture portofoliului pe un număr mare de pieţe la începutul anului 2023.

La fel ca BMW i7, acestea dispun de tehnologia BMW eDrive de a cincea generaţie, care permite o creştere a autonomiei electrice la peste 80 de kilometri în ciclul WLTP.

Motorul electric montat în cele două modele dispune de cea mai recentă generaţie de tehnologie BMW eDrive pentru modelele plug-in hybrid. Motorul sincron cu o putere specifică de peste 5,0 kW/kg are o putere nominală de 145 kW/197 CP în cele două variante PHEV.

BMW i3 eDrive35L, primul BMW Seria 3 electric, va fi lansat în China

BMW M760e xDrive. Aceasta este primul automobil de performanţă de la BMW M GmbH cu un sistem de propulsie hibrid plug-in. Motorul termic este un propulsor de 3,0 litri 380 CP şi un cuplu nominal de 520 Nm. Acesta este combinat cu un motor electric nou pentru a genera 571 CP şi un cuplu al sistemului de 800 Nm. Noul BMW M760e xDrive accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde.  Preţul de pornire este de 140.400 euro cu TVA.

La noul BMW 750e xDrive, noul sistem de propulsie electrică este combinat din nou cu un motor de 3,0 litri 313 CP şi un cuplu de 450 Nm. Lucrând în tandem, cele două surse de putere produc o putere a sistemului de 360 kW/490 CP (cu boost temporar) şi un cuplu a sistemului de 700 Nm. Acest lucru permite noului BMW 750e xDrive să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4,8 secunde. Preţul de pornire este de 117.000 euro cu TVA.

Motoarele electrice pentru cele două modele plug-in hybrid se aprovizionează cu energie dintr-o baterie litiu-ion de 18,7 kWh. Puterea maximă de încărcare AC este de 7,4 kW. BMW M760e xDrive are o autonomie electrică de 77-85 de kilometri (valori provizorii) în ciclul WLTP, iar noului BMW 750e xDrive o autonomie de 78-87 de kilometri (valori provizorii) conform WLTP.

Alte variante ale variantei electrice BMW i7 vor fi introduse într-o etapă ulterioară. Acestea vor include viitorul vârf de gamă, BMW i7 M70 xDrive, care dezvoltă 485 kW/660 CP. (Datele de putere şi consum de energie pentru BMW i7 M70 xDrive sunt valori estimate bazate pe stadiul actual de dezvoltare a maşinii şi includ boostul temporar.)

Tehnologii BMW Seria 7

Tehnologia şasiului noului BMW Seria 7 include o serie de inovaţii. Au fost aduse îmbunătăţiri detaliate atât la suspensia pneumatică pe ambele punţi care este disponibilă standard, cât şi la Direcţia Activă Integral oferită opţional.

Funcţia de stabilizare activă a ruliului, inclusă ca parte a opţiunii Executive Drive Pro, utilizează acum un motor electric de 48 V. Pe lângă reducerea mişcărilor de ruliu cauzate de denivelările drumului pe o parte a maşinii, noua sa funcţie Active Roll Comfort ajustează activ şi garda la sol a caroseriei pe partea corespunzătoare a automobilului.

Sistemul de control al patinării roţilor ARB asigură că intervenţiile corective sunt efectuate şi mai rapid şi mai precis în situaţiile de condus solicitante. Cea mai recentă generaţie a sistemului de frânare integrat funcţionează acum cu o precizie şi mai mare, contribuind la asigurarea unei manevrabilităţi sigure şi a aşa-numitului control cu o pedală de fiecare dată când conducătorul frânează.

Design exterior

Noul BMW Seria 7 este echipat standard cu faruri LED adaptive, inclusiv faza lungă cu funcţie matrix şi asistentul de fază lungă BMW Selective Beam cu efect antiorbire. Opţional sunt disponibile farurile din cristal BMW Iconic Glow.

BMW i7 foloseşte accente în BMW i Blue, în timp ce elementele de design incluse în pachetul M Sport opţional radiază dinamica tipică mărcii. De asemenea este disponibil şi pachetul M Sport Pro. Modelele BMW M bazate pe noul BMW Seria 7 vor fi lansate în cursul anului 2023. Un pachet M Performance poate fi comandat ca opţiune pentru aceste modele.

Pentru culoarea caroseriei noului BMW Seria 7 pot fi comandate o nuanţă non-metalizată şi nouă nuanţe metalizate. Patru culori BMW Individual, cu finisaje speciale BMW Individual urmează să completeze gama într-o etapă ulterioară. O premieră la spectrul de culori disponibile din fabrică pentru toate variantele de model este un finisaj BMW Individual în două tonuri.

Cockpitul noului BMW Seria 7 are un număr semnificativ mai mic de butoane, comutatoare şi comenzi decât predecesorul său. Ecranul central curbat BMW este un grup de ecrane digitale cu un afişaj de informaţii de 12,3 ţoli (31,24 cm) în spatele volanului şi un display central cu diagonală a ecranului de 14,9 ţoli (37,85 cm). Volanul şi selectorul de viteze de pe consola centrală au de asemenea un nou design.

BMW i7 este echipat cu Theatre Screen

Sedanul electric este echipat cu Theatre Screen, care se extinde din plafon şi înlocuieşte ecranele clasice din spătarele scaunelor. Acest ecran panoramic are o rezoluție 8K și diagonală de 31 de inch.

Noul BMW Seria 7 este oferit la nivel mondial exclusiv într-o variantă de caroserie cu ampatament lung, care maximizează spaţiul în compartimentul din spate.

V-ar putea interesa și:

Modelul va fi construit la uzina BMW Group din Dingolfing. Aici, variantele de model alimentate de un sistem de propulsie electric, motor termic sau sistem plug-in hybrid ies de pe o singură linie de asamblare. Motoarele electrice şi bateriile de înaltă tensiune pentru BMW i7 sunt produse tot la Dingolfing.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare