Uber Green are acum și mașini hibrid în România

Autor: Dan Vache
uber green arad Târgu Mureș uber rewards

Uber Green, serviciul cu mașini 100% electrice, cu 0 emisii de carbon, are acum și mașini hibrid în România, pentru a oferi utilizatorilor din București și Timișoara un timp de așteptare mai scurt.

Prețul curselor Uber Green va fi același ca pentru cursele cu Uber Comfort, pentru a încuraja pasagerii să-și reducă impactul asupra mediului.

Green reprezintă angajamentul companiei față de orașe și față de comunitatea de peste 1.7 milioane de oameni care folosesc Uber în România. Scopul este de a ajuta orașele să reducă poluarea aerului și aglomerația urbană și de a facilita accesul la alternative sustenabile de transport.

„Credem că viitorul transportului este unul electric – cu Uber Green, ne propunem să facilităm accesul la mobilitate electrică pentru cât mai mulți oameni posibil și să dezvoltăm transportul cu mașini electrice în București și Timișoara”, a declarat Ana Maria Borlovan, Country Operations Manager Uber România.

În ultimii 3 ani, mai mult de 345.000 de oameni au utilizat Uber Green în București și Timișoara, parcurgând 6,4 milioane de kilometri în mașini electrice și împiedicând aproximativ 1.400 de tone de dioxid de carbon din a ajunge în atmosferă, comparativ cu aceeași distanță parcursă de o mașină obișnuită.

Mașini Uber Green

Mașini Uber Green 100% electrice disponibile pe aplicație: Renault Zoe, VW e-Golf, Kia Soul, BMW i3, Smart Forfour, VW e-up!.

Timpul de așteptare pentru o cursă cu Uber Green este de 4 minute, iar cea mai lungă călătorie cu Uber Green a fost de 366 km, de la București la Brașov.

În septembrie anul trecut, Uber și-a luat angajamentul de a deveni o platformă de mobilitate cu zero emisii în următorii 20 de ani, în 10.000 de orașe, pe 6 continente, prin 100% călătorii parcurse în vehicule cu zero emisii, transport în comun și micro-monibilitate. Un pas important în această direcție este și introducerea trotinetelor Lime pe aplicație. Din iulie 2020, utilizatorii din București pot comanda o trotinetă electrică Lime, având astfel acces la opțiuni sustenabile și accesibile de transport.

Serviciul Uber Green a fost lansat în București în 2018, cu mașini electrice 100%, și s-a extins în Timișoara în octombrie 2020.

Cum funcționează Uber Green

  • Descarcă aplicația Uber pe telefonul tău și creează un cont
  • Aplicația se va deschide cu o întrebare simplă: „Încotro?”
  • După ce ai setat destinația, aplicația îți va arăta prețul călătoriei
  • Selectează Uber Green
  • O mașină electrică sau hibrid va ajunge la tine în cel mai scurt timp
  • Oferă rating și feedback șoferului
  • După finalizarea cursei, vei primi un e-mail cu o chitanță electronică, iar din contul tău Uber vei putea descărca factura fiscală

V-ar putea interesa și:

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram