Suzuki Across – primul model plug-in Suzuki

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
suzuki across plug-in hybrid

Suzuki Across plug-in hybrid este un SUV cu 306 CP echipat cu sistemul 4×4 E-Four, care are o gardă la sol de 190 mm.

Suzuki Across are două motoare electrice (183 CP față și 55 CP spate), combinate cu propulsorul termic de 2,5 litri 185 CP. Motoarele electrice sunt alimentate de o baterie Li-ion cu capacitatea de 18,1 kWh, amplasată sub podea. Motorul termic A25A-FXS Dynamic Force funcționează ca un generator care încarcă bateria. Autonomia electrică este de până la 75 de km.

Modelul accelerează până la 100 km/h în 6 secunde și atinge o viteză maximă de 180 km/h. Transmisia este automată E-CVT.

4 moduri de rulare Suzuki Across

Sistemul plug-in hybrid disponibil pe noul Suzuki Across oferă patru moduri de rulare pre-setate – EV, Auto EV/HV, HV și Battery Charge. Acestea pot fi selectate și utilizate în funcție de condițiile de drum sau trafic, dar și de nivelul de încărcare al bateriei.

V-ar putea interesa și:

În modul EV, SUV-ul Suzuki Across este propulsat doar de motorul electric, chiar și atunci când pedala de accelerație este apăsată mai ferm.

În modurile Auto EV/HV și HV, motorul termic intervine și asistă motorul electric cu un plus de resurse în momentele în care accelerația este apăsată mai ferm sau complet (de exemplu, la efectuarea unei depășiri sau la încadrarea pe autostradă).

V-ar putea interesa și:

Modul Battery Charge asigură stocarea energiei electrice în baterie atunci când aceasta este aproape de punctul descărcării, folosind motorul termic pe post de generator pentru a reîncărca bateria.

Sistemul E-Four utilizează un motor electric de 40 kW amplasat pe puntea spate care funcționează în tandem cu motorul electric de pe puntea față. Astfel, distribuirea cuplului între cele două punți poate varia de la 100% pe puntea față până la 20% pe puntea față și 80% pe puntea spate. Beneficiile acestei soluții includ o stabilitate sporită la plecarea de pe loc în condiții de aderență foarte scăzută (de exemplu, pe drumuri acoperite cu zăpadă sau gheață) și o manevrabilitate superioară în viraje, pe toate tipurile de suprafețe.

SUV-ul Suzuki Across are la bază actuala generație Toyota RAV4, insa este putin mai lung si mai inalt. SUV-ul japonez are 4.635 de mm lungime, 1.855 de mm lățime, 1.690 de mm înălțime. Ampatamentul este de 2.690 mm, iar portbagajul de 490 de litri.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare