Renault va avea 5 modele hibrid în gamă

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset

Renault va avea motorizări de tip Hybrid și Plug-In Hybrid, denumite E-Tech, pe cinci dintre modelele sale: Clio (hibrid HEV), Captur (hibrid HEV si hibrid plug-in PHEV), Arkana (hibrid HEV), Megane (hibrid plug-in PHEV) și Megane Estate (hibrid plug-in PHEV).

Producătorul francez a anunțat luna aceasta că încă trei modele devin hibride: Renault Arkana E-TECH Hybrid, Captur E-TECH Hybrid și Megane E-TECH Plug-In Hybrid. Acestea vor fi comercializate în Europa în prima jumătate a anului 2021.

Modele Renault hibrid

Renault Arkana oferă un nou model hibrid cu motorul E-TECH Hybrid de 140 CP și baterie de 1.2kWh (230V). O soluție de micro-hibridizare de 12V pe motoarele 1.3 TCe 140 și 160.

Renault Captur vine cu un motor E-TECH Hybrid care completează versiunea E-TECH Plug-In Hybrid. Acest motor vine cu o baterie de 1,2 kWh și are o putere de 140 CP. O soluție de micro-hibridizare de 12V este, de asemenea, introdusă pe motoarele pe benzină de 1,3 Tce.

Renault Captur E-Tech Plug-In Hybrid este disponibil pentru precomenzi în România, în echiparea Intens. Modelul are un motor pe benzină de 1,6 litri și două motoare electrice, care împreună furnizează 160 CP. Prețul lui Renault Captur E-Tech Plug-In Hybrid începe de la 28.800 euro cu TVA.

Renault Captur vine și cu o versiune R.S.Line. Aceasta vine cu un design special, bare de protecție față și spate reproiectate, o linie frontală specifică F1 și jante din aliaj în exclusivitate. În interior, modelul are un plafon de culoare neagră, tapițerie specifică, un volan cu inserții roșii, finisaje tip ¨carbon¨ și o pedală din aluminiu.

Recall Renault în România: rechemări 2020

După versiunea Megane Estate, noul Megane hatchback vine acum cu motorul E-TECH Plug-in Hybrid. Dezvoltând 160 CP, această tehnologie are o baterie cu o capacitate de 9,8 kWh (400V) și o autonomie de până la 50 de kilometri pe un ciclu combinat (WLTP) și până la 65 de kilometri pe un ciclu urban (WLTP City).

Renault Clio E-Tech Hybrid (non plug-in) are un motor de 1,6 litri benzină și un propulsor electric, care împreună furnizează 140 CP.

Dezvoltată și brevetată de Renault Engineering, tehnologia E-TECH Hybrid combină două motoare electrice, o cutie de viteze tip dog-clutch și un motor cu ardere internă. Pe E-TECH Plug-in Hybrid, bateria oferă o capacitate crescută pentru a maximiza și mai mult conducerea electrică în utilizarea zilnică.

Tehnologia hibridă disponibilă în gama Renault face posibilă:

  • Până la 80% din conducerea electrică în oraș și până la 40% consum mai mic cu un motor E-TECH Hybrid.
  • Până la 65 km în regim electric exclusiv în oraș și plăcerea puterii electrice de până la 135 km / h pe un motor E-TECH plug-in Hybrid.

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare