Renault Clio sărbătorește 30 de ani și lansează E-Tech hybrid

Autor: Cosmin Lixandru
A+A-
Reset
Renault Clio

Renault Clio sărbătorește 30 de ani. Francezii lansează Clio E-Tech hybrid pentru a marca aniversarea. Renault va avea motorizări de tip Hybrid și Plug-In Hybrid, denumite E-Tech, pe trei din modelele sale: Clio, Captur și Megane Estate.

Renault Clio, fabricat de 30 de ani

Cu peste 15 milioane de exemplare vândute de la lansarea sa în 1990, Renault Clio este cea mai vândută mașină franceză din toate timpurile.

În 1990, Renault prezenta modelul Clio la Salonul Auto de la Paris. Hatchback-ul înlocuia în gamă modelul Renault 5 și era pregătit să stabilească noi standarde în segmentul B.

V-ar putea interesa și:

De-a lungul anilor, Renault a reușit să păstreze ADN-ul pentru a oferi astăzi a cincea generație Clio.

Din ce în ce mai modern, mai atletic, Clio V preia punctele forte ale celor patru generații anterioare care au construit saga:

  • De la primul Clio (1990) a preluat toate elementele care îl transformă într-un model iconic. Așa cum s-a întâmplat cu prima generație, Noul Clio împrumută tehnologii disponibile pe vehicule de segment superior, cum ar fi Megane sau Espace.
  • De la Clio II (1998) păstrează confortul și spațiul.
  • Așa cum a reușit Clio III (2005), acesta îmbunătățește calitatea percepută.
  • De la Clio IV (2012) noul model moștenește un design puternic, care a inspirat întreaga gamă Renault.
  • Actualul Clio V (2019) își continuă tradiția vehiculelor perfect sigure, adaptate noilor tendințe, și o dovedește cu cele 5 stele EuroNCAP.

V-ar putea interesa și:

Renault va lansa pe piața românească, în a două parte a anului, noul Renault Megane facelift, care vine acum și într-o versiune hibridă Megane E-Tech Plug-in. În momentul lansării, versiunea hibridă plug-in vine pe Megane Estate, iar ulterior pe hatchback.

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare