Renault Clio E-Tech hybrid 140 CP: informații noi

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset

Renault Clio E-Tech hybrid (non plug-in) are un motor de 1,6 litri benzină și un propulsor electric, care împreună furnizează 140 CP. Modelul are o baterie de 1,2 kWh (230 V) care permite reducerea consumului de combustibil și a emisiilor de CO2. 

Renault Clio E-Tech rulează până la 80% din timp în modul 100% electric în mediul urban, rezultând o economie de consum în ciclul urban de până la 40% în comparație cu un motor termic. În ciclul combinat, Clio E-TECH consumă 4,3 litri/100 km și emite 96 de grame de CO2/km (rezultate WLTP).

În modul electric, Renault Clio E-Tech Hybrid poate călători cu o viteză de până la 70-75 km/h. Motorul hibrid de pe Clio E-TECH accelerează de la 80 la 120 km/h în 6,9 secunde.

V-ar putea interesa și:

Sistemul de tracțiune utilizat pe motoarele hibride Renault este disponibil în două variante: E-TECH Hybrid pentru „full hybrid” (HEV sau „hybrid”) și E-TECH Plug-in Hybrid pentru „plug-in hybrid” (PHEV sau „hibrid reîncărcabil”).

Cât costă asigurarea RCA în 2020. Iată cele mai bune prețuri

Renault Clio E-Tech este cu 10 kilograme mai greu în comparație cu un motor dCi 115.  Bateriile nu reduc spațiul de încărcare (300 litri), bancheta din spate se pliază și este loc pentru roata de rezervă.

Setările multi-sense permit soferului să aleagă un mod de conducere:

  • Modul My Sense este potrivit pentru utilizarea de zi cu zi, oferind cel mai bun compromis pentru o experiență care combină manevrabilitatea și un sentiment real de dinamism în accelerare. Acest lucru se datorează unui foarte prezent „efect electric” (pornirea este electrică întotdeauna, cuplu disponibil imediat, etc) și ușor de menținut sau repetat, în special în utilizarea urbană, dar și la viteze mai mari.
  • Modul Eco se bazează pe o cartografiere mai puțin dinamică şi mai cumpătată a pedalei de accelerație, dar și pe regulile adaptate de schimbare a vitezei.
  • Modul Sport beneficiază de întregul potențial al sistemului în ceea ce privește timpul de răspuns și performanța. Senzațiile jucăușe pe care le oferă este de neegalat pe piața hibridelor de mici dimensiuni.

Renault Captur E-Tech Plug-in Hybrid, disponibil pentru precomenzi

Indicațiile în timp real ale comportamentului adoptat sunt prezentate pe panoul de bord și în sistemul multimedia prin diagrama de flux animat care arată direcția de circulație și natura energiei care alimentează tracțiunea (electrică, mecanică, combinată).

„Indicatorul de putere” de pe panoul de bord arată nivelul de putere solicitat de sarcina pedalei, precum și fazele de regenerare (piciorul ridicat de pe accelerație, frânare).

Indicatorul de încărcare al bateriei din partea stângă a panoului de bord indică cantitatea de energie electrică disponibilă în timp real, plus tendința de consum asociată cu cererea de energie și/sau profilul drumului.

Caracteristici Renault Clio E-Tech Hybrid

Exteriorul are o bară de protecție spate ușor de recunoscut și badge-uri E-Tech Hybrid situate pe montantul central și ușa portbagajului. Un pachet „Hybrid Blue” este, de asemenea, disponibil pentru a personaliza atât exteriorul, cât și interiorul.

În interiorul mașinii, „Smart Cockpit-ul” dispune de un tablou de bord digital de 7” și de noul sistem multimedia Renault Easy Link, cu opțiunea afișajului orizontal de 7” sau a afișajului vertical mare de 9,3”.

Noul tablou de bord digital utilizează animații specifice hibridului. Acestea pot indica starea de reîncărcare a bateriei sau utilizarea motorului electric.

Maneta de viteze specifică are un badge „E-Tech”. Bbutonul „EV” utilizat pentru a comuta spre modul electric, sub rezerva ca bateria să aibă încărcare suficientă, este situat sub ecranul multimedia.

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare